Gepresteerde uren versus uitbetaalde uren.
Geplaatst: 10 sep 2008 18:35
door Rebel-with-a-cause
Is een werkgever van een arbeider verplicht de op het contract overeengekomen aantal uren te betalen ook als deze niet werkelijk gepresteerd zijn?
Met andere woorden, als de werkgever onvoldoende werk geeft om de normale arbeidsuren per dag te vullen, dienen deze uren dan toch betaald te worden?
Geplaatst: 25 nov 2008 12:07
door Nath
Nog niemand heeft geantwoord, ....
Bij deze :
ARtikel 3bis Loonbeschermingswet : De werknemer heeft recht op de betaling, door de werkgever, van het hem verschuldigde loon.
(Artikel 2 : Deze wet verstaat onder loon : Het loon in geld waarop de werknemer ingevolge zijn dienstbetrekking recht heft ten laste van de werkgever.
=> strafrechterlijk sanctioneerbaar
Overeenkomstig artikel 20 ARbeidsovereenkomstenwet is de werkgever verplicht het loon te betalen op de wijze, tijd en plaats zoals is overeengekomen.
Daarenboven spelen de algemene regels van het overeenkomstenrecht nog mee: overeenkomst strekt partijen tot wet.
Ook al heeft de werkgever onvoldoende werk voor de werknemer, hij dient het loon zoals overeengekomen te betalen aan de werknemer.
Aangezien het om een arbeider gaat, kan de werkgever eventueel wel gebruik maken van de tijdelijke werkloosheid. In dat geval zal de RVA tussenkomen. Hier zijn ook procedures voor te volgen.