Pagina 1 van 1

PROBLEMEN LOON

Geplaatst: 04 jan 2008 12:17
door moimeme
Wanneer loonsbeslag uitgevaardigd is door de deurwaarder en alle schulden terugbetaald zijn met betrekking tot dit loonsbeslag, dan pas kan dit loonsbeslag opgeheven worden na handlichting gegeven door die desbetreffende deurwaarder. Alvorens die handlichting te verlenen, checkt hij bij de andere deurwaarders na of er nog openstaande schulden staan. Pas nadat al deze deurwaarders geantwoord hebben, verleent de deurwaarder die handlichting. Evenwel blijft zo lang de deurwaarder die handlichting niet verleent, het loonsbeslag lopen.

Mijn vragen zijn :
- is er een wettelijk bepaalde maximum termijn waarbinnen de deurwaarder die handlichting dient te verlenen

- wat gebeurt er met al de gelden die via dat nog lopende loonsbeslag worden overgemaakt in afwachting van de handlichting

- binnen welke termijn dient de deurwaarder de gelden terug te storten na het verlenen van de handlichting

- waar kan ik hieromtrent de nodige wetsinformatie vinden (wetten en/of rechtsspraak)

- wat als die deurwaarder niet of nauwelijks reageert op de nodige gevraagde informatie of staving van zijnentwege dat alles wordt uitgevaardigd zoals het hoort (en niet dat hij enkel voortwerkt in het dossier naargelang hij daar zelf zin voor heeft en de kosten laat opstapelen)

- dienen er geen tegoeden betaald te worden door de deurwaarder voor zolang hij die gelden onrechtmatig bijhoudt.


Vriendelijk bedankt.

Geplaatst: 04 jan 2008 21:55
door Rebel-with-a-cause
Via de zoekfunctie van dit forum, kwam ik volgend antwoord tegen:
http://www.juridischforum.be/forum/viewtopic.php?p=7337

Geplaatst: 06 jan 2008 13:14
door j.demoor
Het beslag onder derden (=art.1539-1544 Gerechtelijk Wetboek=Ger.W.) bepaalt niet dat de gerechtsdeurwaarder bij einde beslag een afrekening moet leveren aan de beslagene.

Bij loonbeslag vermeldt de beslagakte het verschuldigd bedrag terwijl uw loonbrief de beslagen bedragen vermeldt.Door het verschil tussen beiden te maken kan u dus steeds het saldo kennen.Wel dient hierbij rekening gehouden met de inmiddels verschuldigde intresten.

“Art.1498.In geval van zwarigheden bij de tenuitvoerlegging kan iedere belanghebbende partij zich wenden tot de beslagrechter,evenwel zonder dat het instellen van deze VORDERING* schorsende kracht heeft.De beslagrechter beveelt de opheffing van het beslag indien daartoe grond bestaat.”(Ger.W.).

* “Art.1395...Deze vorderingen worden ingesteld en behandeld zoals in kort geding...”(Ger.W.).

Indien de gerechtsdeurwaarder volgens uw berekening teveel ontving,vraag hem dan om terugbetaling en pas bij weigering art.1498 Ger.W. toe.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Geplaatst: 06 jan 2008 14:50
door moimeme
Het punt is dat het volledige bedrag van de schuld reeds verreffend was en dat de deurwaarder toch terug opnieuw bijna mijn ganse loon ingehouden heeft zonder dat er bij hem nog een openstaande schuld is.
Dit alles zonder medeweten van de schuldenaar en zonder enige melding schriftelijk.

Dit is toch niet normaal.

Zijn schuld is volledig betaald en toch wordt er nog een inhouding gedaan, helaas bij informatie waarom en hoe wordt geen duidelijk geformeerd antwoord gegeven en blijft alles zeer wazig.

Dus hoe kan je hier iets aan doen of hoe ga je daar tegen in? Kan toch niet dat zij zomaar kunnen doen en laten?