Wat te doen en zijn wij in fout of niet?

PieterT
Topic Starter
Berichten: 1

Wat te doen en zijn wij in fout of niet?

#1 , 24 mei 2012 17:40

Avond
Wij werken op het bureau nog niet zo lang samen met een nieuwe collega. Door het warmere weer van de voorbije dagen hebben veel collega's een namiddagje vrij genomen. Om nieuwe collega eens te doen verschieten hebben de overgebleven collega en ik besloten om eens met een bekertje water te gooien om hem eens te doen laten schrikken. Er zat meer water in het bekertje dan ik had verwacht en er is een deel op nieuwe collega z'n kledij en bureau terechtgekomen. Nieuwe collega heeft daar niet goed op gereageerd en heeft mijn collega echt met enorm brute kracht weggeduwd en ik ben tegen de muur gehouden in een soort greep die je enkel het krapuul uit films ziet doen. En dan de nodige taal als dat nog ene keer voorvalt klop ik je morsdood :shock:. Mijn vraag is nu moeten wij daar gevolg aan geven door dit te melden aan de dienstleider? Voor ons was dit maar een onschuldig grapje, voor die halve zot blijkbaar niet :? . Of dragen wij schuld? Wat rondgeneusd op Facebook en eens aan anderen wat informatie gevraagd over nieuwe collega en blijkbaar gaat het over iemand die hele dagen in de fitness zit en zich al heeft onderscheiden in zelfverdediging. Of moet dit gewoon overwaaien?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
mava105
Berichten: 22868
Juridisch actief: Nee
Locatie: Regio Leuven

#2 , 24 mei 2012 19:44

Begin er al best mee u te verontschuldigen tegeover die collega. Dat zou al een goed begin zijn.
Het gewoon laten overwaaien zonder iets te zeggen zou de werksituatie alleen maar blijvend verzieken.

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#3 , 24 mei 2012 22:49

Kort u bent begonnen met iets dat ongetwijfeld reactie zou uitlokken.
Voor uzelf uitvluchten was niet zo bedoeld zat plots teveel water in bekertje, de halve zot enz.
Een deel op zijn bureau en op zijn kledij terechtgekomen .... maar DAT was toch jullie bedoeling of niet soms.
Een greep die door krapuul gebruikt wordt ....
Ik vrees als de nieuwe kracht naar de dienstleiding stapt het voor jullie niet zo goed zal uitzien.
Persoon in kwestie kan vb hartlijder zijn? Of hebt u dat ook nagegaan op Facebook.

Uw verontschuldigingen aanbieden denk ik is een zeer goed begin. .... Misschien krijgt u daarna wel de reden waarom hij een immobilisatie techniek gebruikte.

Reclame

Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#4 , 29 mei 2012 11:39

Een bekertje water over iemand heengieten is geen "grapje" meer. Ik zit zelf in een team van collega's dat al eens open staat voor een practical joke (we werken ook al jaren samen en voelen elkaar op dat vlak goed aan. We weten wanneer het er over is), maar als er iemand nieuw begint, halen we het niet in ons hoofd om daar reeds "grapjes" mee uit te halen, zonder deze persoon eerst grondig te leren kennen om zo te weten waar de gevoeligheden liggen.

Neen, PieterT, uw nieuwe collega is helemaal niet in de fout gegaan. Uw "grapje" was er zwaar over. Verder laten uw uitspraken (halve zot, krapuul, enz...) uitschijnen dat u niet hoog oploopt met die collega. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat u zelf voor een geëscalleerde situatie gezorgd hebt, en dat dit bekertje water niet heet eerste en enige "grapje" was...
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!


Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#6 , 29 mei 2012 13:14

Normaliter kan je via de personeelsdienst contact opnemen met een vertrouwenspersoon.
Ik stel voor dat jullie dat doen en de zaak uitleggen. Dan kan er misschien op een redelijke basis een eind gemaakt worden aan dit gebeuren.
Zowel voor jullie als voor het slachtoffer.

Terug naar “Andere”