#5 , 18 aug 2012 08:15
“Art.90.§ 1. De volledig werkloze die zich in een toestand bevindt die moeilijkheden veroorzaakt op sociaal en familiaal vlak kan op zijn vraag vrijgesteld worden van de toepassing van de artikelen...56, §§ 1 tot en met 3, en 58, indien hij:1° aantoont dat de vrijstelling ertoe strekt deze moeilijkheden te verhelpen...§ 2. De vrijstelling bedoeld in § 1 wordt toegekend voor een ononderbroken periode van ten minste zes maanden en ten hoogste twaalf maanden...Indien dit op voorhand aangevraagd wordt, kan de vrijstelling verlengd worden voor een ononderbroken duur van ten minste drie en ten hoogste twaalf maanden. Deze verlenging is hernieuwbaar onder dezelfde voorwaarden.De samengevoegde duur van de periodes van vrijstelling toegekend op de grond van dit artikel voor één of meerdere redenen, mag evenwel 72 maanden niet overschrijden. Er kan voortijdig een einde gesteld worden aan de vrijstelling, zelfs voor het verstrijken van de in de voorgaande leden vermelde minimumtermijnen, wanneer de feitelijke situatie die aanleiding gaf tot de vrijstelling ten gevolge van een niet voorziene gebeurtenis niet langer bestaat.§ 3. De Minister bepaalt, na advies van het beheerscomité, wat verstaan moet worden onder een toestand die moeilijkheden veroorzaakt op sociaal en familiaal vlak.”(25 NOVEMBER 1991. - Koninklijk besluit houdende de werkloosheidsreglementering.).
‘Ik had het 1ste jaar recht op rva uitkering maar sindsdien niet meer.’
Ik vermoed dat u die uitkering ontving met toepassing van voornoemd art.90,doch zonder verlenging. Mijns inziens hebt u niet opnieuw recht op die uitkering,doch kan u hierover best navraag doen bij de R.V.A.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/