Het bedrijf waarvoor ik werk verhuist dit weekend waardoor ik zal genoodzaakt zijn mijn werkuren aan te passen. De nieuwe locatie ligt op 30 min enkele rit verder rijden dan van waar we nu zitten.
Er worden glijdende uren geïntroduceerd (starten tussen 8 en 9), maar voor mij is dit niet mogelijk, wat ik ook heb aangegeven aan de personeelsdirecteur en de directie. Er wordt bekeken of er een uitzondering kan worden gemaakt, maar ze willen wachten om te kijken of er nog andere mensen deze vraag ook gaan stellen.
Maar volgende week zijn de glijdende uren nog niet in voege, en moet ik wel gaan werken. Kan ik op de vingers getikt worden als ik mijn uren wijzig? Mijn opzet zou zijn om 3 dagen te presteren vanaf aankomst tot 7 uur en 36 min later en twee heel lange dagen op woensdag en donderdag.
Kan ik bijvoorbeeld een aangetekend schrijven krijgen dat ik de uren niet respecteer, die waren vastgelegd op 9 tot 17.30h elke dag en vrijdag tot 16.45h?
Ik probeer het zo werkbaar mogelijk te houden, maar ik heb 3 kinderen die ik niet op de voorschoolse opvang wil achterlaten. Zelfs als ze mij de uren toestaan die ik zou kunnen presteren zit ik met een extra reistijd van 1 uur per dag, die sowieso al ten koste zal gaan van mijn 3 kinderen. Dat is 5 uur per week. Het dubbele van wat ik nu doe.
Wat is jullie mening hierover?