salaris inhouden na een beschikking

ruud24
Topic Starter
Berichten: 3

salaris inhouden na een beschikking

#1 , 25 okt 2011 08:30

Hallo allen.
Ik zit met een probleem met mijn werkgever. Ik heb een lease wagen van de zaak nu heb ik schijnbaar in juni een bekeuring gekregen voor te hard rijden.
Maar ik heb nooit een bewijs gekregen van het CJIB/leaseplan/werkgever wel het einde van de maand een mail dat ze 96 euro inhouden daar in de mail zat een inlog code om te kijken waar die 96 euro van was nu heb ik iets te hard gereden en de boete van het CJIB bedraagt 25 euro de rest zijn administratie kosten 50 euro mijn werkgever en 10 euro leaseplan en 11 euro verhoging omdat de beschikking niet betaald is.
Nu heb ik al verschillende mailtjes verstuurd ook naar verschillende managers en PO maar krijg geen antwoord van mijn werkgever ik vind dit zelf niet eerlijk in mijn oogen word ik gestraft door het rijk terecht ik reed te hard maar waarom moet leaseplan en mijn werkgever daar ook nog een graantje van mee pikken
Nu is mijn bedoelling om een keer naar het hoofdkantoor te rijden om een antwoord te halen bij PO en de directeur maar wil eigenlijk eerst weten of dit wat hun doen zomaar kan want als ik naar het hoofdkantoor ga ben ik ongeveer 4 uur niet aan het werk en dan denk ik dat ik een probleem heb dus vandaar de vraag

*salaris inhouden (via mail 2dagen voor het einde van de maand)
*50 euro adm,kosten rekenen aan eigen personeel.
*10 euro adm,kosten leaseplan
terwijl er nooit een beschikking mail of een telefoontje geweest is ook geen herriniring van het CJIB.

ik hoop op een mooi antwoord want voor die 71 euro die ze teveel hebben gerekent kan ik met mijn gezinnetje wel iets leukers gaan doen.

MVG Ruud

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#2 , 25 okt 2011 10:20

Nederland?

ruud24
Topic Starter
Berichten: 3

#3 , 25 okt 2011 15:18

Nederland?
Ja sorry nederland

Reclame

JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#4 , 25 okt 2011 16:33

http://www.rechtenforum.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.

Ofwel probeer je het nog eens op een forum van rechten in Zimbabwe, dan weet je het antwoord voor als je in Zimbabwe zou gaan werken ;).

ruud24
Topic Starter
Berichten: 3

#5 , 25 okt 2011 19:28

http://www.rechtenforum.nl.

Ofwel probeer je het nog eens op een forum van rechten in Zimbabwe, dan weet je het antwoord voor als je in Zimbabwe zou gaan werken ;).
ha ha gelukkig nog gevoel voor humor daar.......................................
je kunt natuurlijk ook gewoon antwoord geven maar goed ik zoek het wel in nederland uit maar ik schrijf mijn eigen wel uit

hellaas is een nederlandse belg hier niet welkom.

JPV
Berichten: 14657
Juridisch actief: Ja

#6 , 25 okt 2011 19:32

Een Nederlandse Belg is perfect welkom, maar wel enkel als het over belgisch/supranationaal recht gaat.

Gebruiker21
Berichten: 10787
Juridisch actief: Nee

#7 , 28 okt 2011 15:24

hellaas is een nederlandse belg hier niet welkom.
Heu? Wat ben je met een antwoord dat in België perfect toepasbaar is, maar waar je in Nederland niets mee bent?

Dit is geen kwestie van niet welkom zijn. Dit is een kwestie van gewoon niet op de juiste plaats zijn. Een beetje zoals:
http://www.youtube.com/watch?v=w4NxRHjKB8k" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is niet "me auto" of "me geld", maar "mijn / m'n auto" of "mijn / m'n geld"!
Hou er rekening mee dat je werkgever geen reden hoeft op te geven om je te kunnen ontslaan!

wim1966
Berichten: 7
Locatie: Ursel

#8 , 03 nov 2011 14:32

OK, ik ben een Belg en heb een identieke situatie of toch zeer gelijkaardig en was net van plan om dezelfde vraag te posten om een antwoord te krijgen. Daarom misschien toch beter hieronder ipv een nieuw topic te openen. Even schetsen:

Geval 1:
Ik krijg een boete in Nederland. Deze wordt naar Leaseplan Belgie gestuurd. Na verloop van tijd krijg ik te horen dat Leaseplan de boete met gerechtskosten en administratiekosten heeft betaald en ze rekenen dit aan mij door. Ik heb voordien niets van Leaseplan ontvangen hierover (vandaar meteen gerechtskosten) en ik weiger de ganse factuur te betalen.
Uiteindelijk sturen ze de factuur naar mijn bedrijf. Mijn bedrijf zegt dat Leaseplan correct heeft gehandeld (Leaseplan beweert dat ze me wel eerder documenten stuurden hierover) en zij willen het van mijn loon afhouden.

Geval 2:
Kort daarop krijg ik opnieuw een boete, deze keer in Belgie. Leaseplan stuurt mij de boete door.
Aangezien 't een snelheidsboete betreft en ik deze wil checken/aanvechten stuur ik het bijhorend document op naar de politie in Brugge om de foto op te vragen. Ik had dit eerst telefonisch geprobeerd, maar de politie vertelde me dat dit telefonisch niet kan opgevraagd worden. Dit gebeurt adhv aanvechten van de overtreding dmv het bijgevoegde document en dit wordt dan verder afgehandeld via 't parket blijkbaar.
Mijn document dat ik opstuur naar de politie in Brugge kruist blijkbaar de eerste aanmaning van de politie die opnieuw richting LeasePlan gaat. Daarop besluit Leaseplan om de boete meteen te betalen en deze +20euro administratiekosten aan mij door te rekenen. Gevolg: mijn aanvechten zal nooit in aanmerking komen daar alles betaald is door LeasePlan. Ik heb gechecked of mijn document aangekomen is in Brugge en de politie bevestigt dit.
Ik laat bovenstaande scenario weten aan mijn bedrijf en zij contacteren LeasePlan. Zo verneem ik dat ik LeasePlan moet inlichten als ik een overtreding aanvecht. Afchecken bij de politie of een overtreding wordt aangevochten doen ze niet.
Opnieuw zal Leaseplan de boete dus uiteindelijk aanrekenen aan mijn bedrijf. Zij zullen dit dan weer proberen van mijn loon in te houden.

Ondertussen probeert mijn bedrijf me een algemene bedrijfts car-policy te doen ondertekenen (wat ik tot nu toe steeds afgehouden heb omdat het enkel tegen me kan gebruikt worden) waarin oa staat dat de werkgever boetes kan inhouden van het salaris.

Mijn vraag: Handelt LeasePlan correct? Blijkbaar zijn zij de enige leasing maatschappij die boetes op die manier afhandelen. Andere maatschappijen geven de gegevens van de bestuurder door aan de politie die de procedure verder afhandelen (kreeg ik van de politie in Brugge door). In het eerste geval kan ik niet bewijzen dat ik niets heb ontvangen bvb.
Mag een werkgever zomaar loonsbeslag doen, niet in opdracht van een gerechtsdeurwaarder of iets dergelijks, ook al staat het in een zogenaamde car-policy?

Ik weet dat ik uiteindelijk de eerste fout bega door verkeersovertredingen te maken. Maar soms kan dit voorvallen zoals in Brugge op een 2-vaks expressweg waar maar 70 is toegestaan ...
'k Hoop dat jullie me een antwoord kunnen geven op bovenstaande situatie. Anders sta je als medewerken wel machteloos tegen bovenstaande praktijken.

Alvast bedankt,
Wim

Terug naar “Andere”