mijne inziens is dit dan een vorm van schriftvervalsingBeste forum lezers,
Kan/mag een huisarts een doktersbrief afleveren en de datum van ziekte postdateren? Dus bijvoorbeeld vandaag de 12de op visite komen en pas ziek schrijven van de 14de?
Alvast bedankt!
Eerste schorsing telt, dus vakantie was toch blijven staan in dit geval.Als hij het op den 13de had geschreven had ze haar vakantie dag nog te goed!
Ik vind dit toch niet zuiver, maar toch niet iets om er zwaar aan te tillen.
Een personeelslid heeft zo een gelijkaardig attest aan onze werkgever afgeleverd. 12de op visite, 13de een dag vakantie en vanaf de 14de ziek. Als je vandaag naar de dokter gaat omdat je ziek bent waarom schijft hij dan niet werk onbekwaam vanaf vandaag? Lijkt me toch gek...
Als je van het idee uitgaat: "Hoe kan een dokter vandaag weten dat je binnen twee dagen (nog) ziek bent." dan zou een zieke, iedere dag opnieuw een briefje voor die bepaalde dag moeten gaan halen. Want als een dokter een werknemer op maandag ziet en de rest van de week thuis schrijft, kan hij ook niet met zekerheid weten dat de werknemer vrijdag al dan niet genoeg gerecupereerd is om opnieuw te werken.
Het is inderdaad een beetje vreemd dat een dokter op 12-12 een briefje schrijft vanaf 14-12,. Ik zie het probleem eigenlijk nog altijd niet (en zie ook niet in waarom er verwarring hoeft te zijn). Uw werknemer heeft de nodige attesten om afwezig te zijn. Dus dat is in orde. Twijfelt u aan zijn ziekte? Dan belet niets u om een controle-arts te sturen.maar gezien het feit dat uw werknemer op 12-12 ziekteverlof had en op 13-12 verlof, is het weer niet zo vreemd dat de dokter de redenering maakt dat het attest pas op 14-12 moet beginnen lopen
Ik snap het probleem eigenlijk niet. Ik vermoed dat de dokter aan zijn patiënt gevraagd heeft wanneer moet je gaan werken , die zegt vanaf de 14de. Doordat uw werknemer zijn verlof niet recupereerde want dat kon hij is toch een besparing voor de firma, waarom daarover beginnen na te denken.
Als jij vrijdag avond naar de dokter gaat en je hebt de griep schrijft uw dokter ook zaterdag en zondag voor indien je in het weekend niet werkt?
*Dus wij moeten het stellen met een vermoeden dan?Een bediende heeft 30 dagen gewaarborgd loon!
Als ik merk dat de baas of iemand van de personeelsdienst hier een post start met anti-datering (of eerder pre datering) van een dokterbriefje, nota bene geschreven door een arts, dan kan ik wel vermoeden wat de reden dat de werknemer ziek is! Als de werkgever twijfelt aan de werknemer dan stuur je toch een controle arts, maar ja die werkgever vertrouwd geen dokters want die foefelen blijkbaar opzettelijk met dokterbriefjes.
een periode van ziekte minder dan 14 dagen na het einde van de vorige ziekteperiode wordt beschouwd als een herval, dus is er geen sprake van het opnieuw starten van een gewaarborgd loon.Ik snap het probleem eigenlijk niet. Ik vermoed dat de dokter aan zijn patiënt gevraagd heeft wanneer moet je gaan werken , die zegt vanaf de 14de. Doordat uw werknemer zijn verlof niet recupereerde want dat kon hij is toch een besparing voor de firma, waarom daarover beginnen na te denken.
Als jij vrijdag avond naar de dokter gaat en je hebt de griep schrijft uw dokter ook zaterdag en zondag voor indien je in het weekend niet werkt?
Een besparing voor de firma? eerste zeven dagen gewaarborgd loon (100 %betaald door de werkgever,) dan één dag vakantie en opnieuw zeven dagen gewaarborgd loon 100 %betaald door het bedrijf.
Kan je mij de besparing hier uitleggen? Normaal zakt het gewaarborgd loon betaalt door de werkgever na 7 dagen, in dit geval dus niet.