Pagina 1 van 1

Onkostennota - ingebrekestelling

Geplaatst: 10 okt 2007 23:05
door Justiceseeker
Een kennis heeft werk verricht voor een bedrijf via een interim-kantoor. De bezoldiging werd correct uitbetaald. Het sociaal abonnement (kosten vervoer) werden eerst maandelijks betaald om dan niet meer betaald te worden... . Een ingebrekestelling dient dus gestuurd maar aan wie? Het interim-kantoor die alléén met de uitzendkracht een getekende overeenkomst heeft waarin die specifieke kosten -niet- in voorkomen of het bedrijf rechtstreeks? Het bedrijf betaalde de uitzendkracht rechtstreeks op zijn bankrek. (géén schriftelijke overeenkomst hieromtrent). Er zijn dus wel bankgeschriften en men kan gerust aannemen dat deze kosten maandelijks terugkomen voor de ganse duur van de werkperiode. Indien geen vooruitgang geboekt wordt, vermoed ik dat een vordering voor de arbeidsrechtbank van kracht is? Kan de uitzendkracht dit zonder advocaat pleiten ?

Graag advies.

Justiceseeker. :)

Geplaatst: 12 okt 2007 11:11
door j.demoor
“Art.7.Voor de toepassing van deze wet, wordt verstaan onder :...2° arbeidsovereenkomst voor uitzendarbeid : de overeenkomst waarbij een uitzendkracht zich tegenover een uitzendbureau verbindt om, tegen loon, een bij of krachtens hoofdstuk I van deze wet toegelaten tijdelijke arbeid bij een gebruiker te verrichten...”(24 JULI 1987. - Wet betreffende de tijdelijke arbeid, de uitzendarbeid en het ter beschikking stellen van werknemers ten behoeve van gebruikers).

Een ingebrekestelling dient dus gestuurd aan het interim-kantoor.

Geeft het interim-kantoor geen afdoende gevolg aan uw ingebrekestelling leg dan klacht neer bij Toezicht op de Sociale Wetten : http://www.werk.belgie.be/defaultTab.aspx?id=6552
Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Geplaatst: 12 okt 2007 11:51
door Justiceseeker
Hartelijk dank Mter Demoor voor de uiteg.

Ik ging ook in de wetteksten zoeken en idd. gezien de uitzendracht géén geschreven overeenkomst heeft met de werkgever, is het interim-kantoor blijkbaar verantwoordelijk voor de uitzendkracht.

Mvg.

Justiceseeker :-)