opschorting omgangsrecht...

nanou
Topic Starter
Berichten: 37

opschorting omgangsrecht...

#1 , 02 mar 2007 11:03

Mijn man zijn kinderen worden sinds jaren geindoctrineerd door hun moeder. Hierdoor hebben de kinderen 2 gescheiden werelden opgebouwd.
Als ze bij ons zijn vinden ze het heel fijn bij ons, als ze bij hun moeder zijn haten ze het bij ons.
Mijn man is in 2005 door zijn ex voor de rechtbank gedaagd. Ze wilde vermindering van omgangsrecht (nu klassieke regeling) en volgens haar betaalde mijn man te weinig ( ?125 per kind + helft bijzondere onkosten).
Er is een maatschappelijk onderzoek geweest op vraag van de moeder (wij hadden een gerechtsdeskundig onderzoek gevraagd).
Al haar argumenten dat mijn man een slechte vader zou zijn konden we weerleggen aan de hand van beeldmateriaal en bankafschriften.
Dit maatschappelijk verslag is volledig in het voordeel van mijn man gemaakt, er viel niets op hem aan te merken, de moeder daarentegen wordt volledig onderuit gehaald. De kinderen zouden met een enorm loyaliteitsconflict zitten naar de moeder toe.
De rechtbank heeft dit ook gezien en al haar eisen zijn dan ook afgewezen.
Sinds de uitspraak weigert ze om de kinderen mee te geven
Nu is ze in hoger beroep gegaan maar aangezien dit haar niet snel genoeg gaat heeft ze een kort geding ingespannen waarin ze opschorting van omgangsrecht vraagt.
Wat houd dit in en hoe snel word zoiets toegezegd?
Wij staan recht in onze schoenen maar met rechtbanken weet je nooit...

nanou

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#2 , 02 mar 2007 14:52

audiofragment van +/-5 min

http://www.f4j.be/audio/omgangsrechtopTVlimburg_1.wav

hier achte de kortgedingrechter zich blijkbaar bevoegd

Normaliter kan dit in mijn ogen niet omdat de jeugdrechter de grondrechter is, enkel in gevaarssituaties (nieuwe omstandigheden) of echt dringende gevallen (nieuwe omstandigheden) lijken mij uitzonderingen. Nat vingerwerk dus...

wel is het zo dat je best art. 374 BW heel goed leest omdat hierdoor mogelijks de zaak terug naar de Jeugdrechter kan gaan die het gezag en omgangsregeling kan wijzigen

google "art. 374 BW"


RR

Reclame

Terug naar “Echtscheiding”