Een vriend betaalt alimentatie voor 2 kinderen ( dochter 17 & zoon 23jr). Volgens de akte moet er alimentatie worden betaald tot de opleiding is voltooid, tenzij huwelijk of de kinderen in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het oudste kind heeft een bachelor diploma op zak maar beslist om nog een studie in frankrijk te doen en darna nog ergens iets in buitenland.
Moeder is akkoord hiermee en eist dat de vader hiervoor de helft betaalt. Er wordt de vader nooit iets gevraagd en de kinderen bezoeken hem ook nooit. Voor dit laatste diploma werd behaald onderbrak de zoon reeds zijn studies om te werken gedurende een 6tal maand om nadien opnieuw te studeren. De vader is niet financieel krachtig en kan zelfs geen deftig appartement huren met zijn inkomen. Moeder ontvangt ook kindergeld, woont samen maar dit valt niet te bewijzen, en krijgt ook studiebeurs voor kinderen.
Mijn inziens maakt de advokaat zich er gemakkelijk vanaf met te zeggen zolang hij studeert moet je betalen ....
Wat als hij nog jaren blijft studeren omdat hij niet wil werken en graag in het buitenland vertoeft ? Straks de dochter het voorbeeld volgt ? In mijn ogen heeft de zoon een goed diploma om toegang te krijgen tot de arbeidsmarkt. Hoelang normaal moet nog worden voorzien in het onderhoud van deze zoon ? Tevens doet hij vakantiewerk. Heeft dit invloed op een verminderde alimentatie gedurende deze maand ?
Mag er zomaar gestopt worden met te betalen voor de zoon rekeninghoudend met de leeftijd en het diploma dat hij heeft ? Wat als de moeder niet akkoord is kan zij zomaar een deurwaarder sturen en ook deze kosten doorrekenen ?