Psychologische oorlogsvoering

homerus
Topic Starter
Berichten: 9

Psychologische oorlogsvoering

#1 , 25 sep 2007 11:45

Xx
Laatst gewijzigd door homerus op 16 jun 2009 11:39, 1 keer totaal gewijzigd.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#2 , 25 sep 2007 16:49

Wat de kinderen betreft dient bij een twist bij voorrang onderzocht te worden of de kinderen niet evenveel bij de vader als bij de moeder kunnen zijn.

Dat is toch al iets.

Voor de rest is het mogelijk geen slecht idee om een dagboek bij te houden. Bij geweld (ook psychisch) kan je terrecht bij de politie.

Als je uit elkaar wil gaan doe je dit best samen.
Dus tracht samen op pad te gaan om uit elkaar te gaan en alles samen te regelen.


RR

homerus
Topic Starter
Berichten: 9

#3 , 25 sep 2007 21:41

da's duidelijk maar ook makkelijker gezegd dan gedaan. Er is niet veel sprake meer van communicatie dan wel van eenzijdige verwijten en afgunstige blikken, dus makkelijker gezegd dan gedaan. Een dagboek is misschien wel een goed idee maar heeft mi geen juridische waarde...

Reclame

bemiddelaar
Berichten: 297
Locatie: West-Vlaanderen

#4 , 25 sep 2007 22:46

Je kan desgewenst beroep doen op een bemiddelaar in familiezaken. Deze onafhankelijke persoon helpt jullie beiden bij het samen regelen van de scheiding én helpt jullie ook om op een constructieve manier met elkaar te communiceren. Dit laatste zal zeker ook de kinderen ten goede komen want weet dat scheiden een nachtmerrie voor kinderen wordt als ouders er niet in slagen om hun conflicten op een constructieve manier op te lossen...

Je kan bemiddelaars vinden via www.bemiddelingvzw.be of www.juridat.be/bemiddeling

j.demoor
Berichten: 10360

#5 , 27 sep 2007 10:56

“Art.815.Niemand kan worden genoodzaakt in onverdeeldheid te blijven; en de verdeling kan te allen tijde worden gevorderd...“(B.W.=Burgerlijk Wetboek).

Indien een minnelijke verdeling niet mogelijk blijkt vorder dan die verdeling bij de rechtbank van eerste aanleg.Wat de roerende goederen betreft kan vooraf een boedelbeschrijving gevorderd worden,al dan niet na verzegeling.

“Art.591.Ongeacht het bedrag van de vordering, neemt de vrederechter kennis:...2° van geschillen inzake GEBRUIK, genot, onderhoud, behoud of beheer van het gemeenschappelijk goed in geval van medeeigendom...”(Gerechtelijk Wetboek).

Maak dus uw geschil over het gebruik van de woning en de vergoeding hiervoor aanhangig bij de vrederechter.

“Art.374 §1.Wanneer de ouders niet samenleven, blijven zij het ouderlijk gezag GEZAMENLIJK uitoefenen...Bij gebreke van overeenstemming over de organisatie van de huisvesting van het kind...kan de bevoegde rechter de uitoefening van het ouderlijk gezag UITSLUITEND opdragen aan één van beide ouders...Hij bepaalt de wijze waarop de ouder die niet het ouderlijk gezag uitoefent,persoonlijk contact met het kind onderhoudt....§ 2. Ingeval de ouders niet samenleven en hun geschil bij de rechtbank aanhangig wordt gemaakt, wordt...Bij gebrek aan akkoord, in geval van GEZAMENLIJK ouderlijk gezag, onderzoekt de rechtbank op vraag van minstens één van de ouders BIJ VOORRANG de mogelijkheid om de huisvesting van het kind op een gelijkmatige manier tussen de ouders vast te leggen.Ingeval de rechtbank echter van oordeel is dat de gelijkmatig verdeelde huisvesting, niet de meest passende oplossing is, kan zij evenwel beslissen om een ongelijk verdeeld verblijf vast te leggen...”(Burgerlijk Wetboek).

De rechten van BEIDE ouders zijn principieel DEZELFDE.

“Art.387bis.In alle gevallen...kan de JEUGDRECHTBANK in het belang van het KIND, op verzoek van beide ouders of van één van hen, dan wel van de procureur des Konings alle beschikkingen met betrekking tot het ouderlijk gezag opleggen of wijzigen...”(B.W.).

Als toebehoren kunnen haar beschikkingen dan ook het onderhoudsgeld bepalen.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

Terug naar “Echtscheiding”