Pagina 1 van 1

veranderen van omgangsregeling

Geplaatst: 31 aug 2006 10:28
door leeuwin
Ik ben mama van 2 jongens en sinds 2003 gescheiden. Wij zijn in onderlinge overeenkomst gescheiden en hebben eigenlijk nergens ruzie over gemaakt bij de verdeling van huis, inboedel, omgangsregeling etc... Alles verloopt al 3 jaar redelijk vlotjes ( behalve dat hij al 2 jaar geen allimentatie meer betaald maar dat zijn tot nu toe omstandigehden waar ik wel wat begrip voor kan opbrengen) Wij hebben gekozen voor de klassieke regeling van 1 x in de 2 weken een weekend bij de papa en de rest bij mij. De zomermaanden gaan ze 2 weken naar hem en voor de rest van de vakanties is het in overleg.( dat komt eigenlijk neer op - als het werk van hem het toelaat gaan ze nog meer naar hem)
Tot nu toe.
Nu komt hij met het idee van co-ouderschap.
Ik wil dat echt niet. De kinderen zijn dol op hem en ze mogen ook altijd gaan, een extra middag een extra nacht, allemaal geen probleem maar ik wil niet een wissel om de week. Hoe kan ik me daartegen beschermen? Hij woont bij zijn moeder ( heeft wel de intentie om zelfstandig te gaan wonen maar dan ook nog eens 40 km van de school), heeft geen vast werk, heeft schulden, gaat nooit naar de sportverenigingen van de jongens, laat ze tot 's avonds laat op m.a.w. opvoedkundig geen uitblinker alhoewel ik volledig vertrouw op zijn liefde voor de boys. Wie weet waar ik informatie kan opzoeken?

Geplaatst: 05 sep 2006 22:26
door Lex
EOT is een overeenkomst die ENKEL kan gewijzigd worden indien BEIDE partijen overeenkomen.

Geplaatst: 07 sep 2006 02:28
door Borniet
Of door een uitspraak van de jeugdrechter...
Hij kan dit dus voor een jeugdrechter brengen, en die kan dan beslissen om co-ouderschap uit te spreken. Sinds 05/09/2006 is het trouwens regel om co-ouderschap uit te spreken in geval van onenigheid ( http://vechtscheiding.beheydt.be/co_oud ... _regel.php ). Wanneer hij naar de jeugdrechter stapt zal het dus moeilijker worden om co-ouderschap af te wenden, tenzij met goede argumenten. Een omgelijkheid daartoe is eventueel een sociaal onderzoek ( http://vechtscheiding.beheydt.be/sociaal_onderzoek.php ).

Voor meer info en steun, kom gerust langs www.v-echtscheiding.be