Een EOT opgesteld en ondertekend door de 2 partijen einde 2010, de scheiding is uitgesproken in juni 2011. De EOT vermeld het volgende ivm het onroerende goed "
"Het onroerend goed is gelegen te xxxx en wordt in verdeeldheid gehouden voor een periode van minimum 5 jaar en kan telkens voor een bijkomende periode van 5 jaar verlengd worden. Er zal telkens 6 maanden voor het einde van een termijn van 5 jaar een nieuwe schriftelijke onverdeeldheid – overeenkomst opgesteld worden waarin de verlening met nog eens 5 jaar bevestigd wordt tijdens elke periode van 5 jaar kan geen ven elke partijen het huis opeisen. Mevrouw kan op elk moment tijdens de onverdeeldheid vragen uit onverdeeldheid te treden door het huis in te kopen. Alle kosten verbonden aan het huis zullen gedragen worden door beide partijen, zolang de periode van onverdeeldheid loopt en elk voor 50 % ........".
Dus mevrouw woont in het huis. Aangezien het al februari is (de tijd gaat snel en dit is uit mijn hoofd gegaan), is "6 maanden voor het einde van een termijn van 5 jaar" niet meer haalbaar.
Is het wel degelijk zo dat een EOT voor maximum 5 jaar is? Moet dit opnieuw via een advocaat? Is het correct wanneer er verder niks wordt afgesproken, de EOT stilzwijgend wordt verlengd?
Stel dat de ene partner het deel van de andere wil uitkopen, is dit een verplichting van de andere om te aanvaarden of kan men het huis aan een derde verkopen?
Elk advies is welkom, bedankt alleszins.