Ongetrouwd uit elkaargaan mét kind

DavidC
Topic Starter
Berichten: 12

Re: Ongetrouwd uit elkaargaan mét kind

#16 , 27 apr 2011 22:44

Volgens de letter misschien niets, maar je voelt toch dat er duidelijk 'misbruik' is gemaakt van de situatie waarin de vrouw zat.

Wat ik eigenlijk wil weten is of er een mogelijkheid bestaat om een herziening hierdoor. Kan een rechter hierin alleen beslissen of is de 'njet' van de vader voldoende om de huidige situatie te behouden ?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#17 , 27 apr 2011 22:46

Maar wat is er volgens u dat fout?
Wat mag er niet instaan waar is de vrouw benadeeld??

DavidC
Topic Starter
Berichten: 12

#18 , 27 apr 2011 22:51

De vrouw gaat nu werken en wil (minstens) co-ouderschap ... Na de bevalling had ze nooit ingestemd met enkele regels zoals die 30km, het verblijf van het kind de eerste x aantal jaren ... FOUT is dit niet, maar zonder de druk had ze dit nooit gedaan.

Again: "Wat ik eigenlijk wil weten is of er een mogelijkheid bestaat om een herziening hierdoor. Kan een rechter hierin alleen beslissen of is de 'njet' van de vader voldoende om de huidige situatie te behouden ?"

Reclame

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#19 , 27 apr 2011 23:22

[quote="DavidC"]Ondanks de lange inactieve periode heb ik nu het 'contract' in handen gekregen, opgesteld door een bemiddelaar, wel dat is iemand een advocaat,psycholoog, familietherapeut , gespecialiseerde maatschappelijk werker met extra vorming als bemiddelaar in familiezaken (geloof me de opleiding is niet van de poes)

VERZOEKSCHRIFT IN VRIJWILLIGE VERSCHIJNING VOOR DE JEUGDRECHTBANK: partijen komen overeen om het ZONDER VECHTPROCEDURE te regelen

Dat het kind zal verblijven bij de vader waar het ook gedomicilieerd zal zijn. (normaal dat het kind ERGENS wordt ingeschreven)

Dat verzoekers sinds december 2009 niet meer samenleven. Zij gaan akkoord over een regeling van gezamenlijke uitoefening van het ouderlijk gezag over de persoon en de goederen van hun kind, een verblijfsregeling en een financiële regeling voor het onderhoud en de opvoeding van hun kind.

Zij zullen samen naar de gemeente of de school gaan. In elk geval mag de gemeente of school de beslissing slechts uitvoeren indien beide ouders schriftelijk akkoord gaan. zeer goede regeling zou willen dat zoiets altijd in een vonnis zou staan...
Al de tussenliggende elementen zijn volgens mij zeer goed.
Het kind is fiscaal ten laste van de vader. Hij is gedomicilieerd bij de vader en wordt vermeld op zijn ziekenboekje. De kinderbijslag wordt gestort op zijn rekening. Beide ouders gaan een familiale verzekering aan.
... ook goed

Er wordt een regeling afgesproken voor de eerste twee levensjaren van het kind, omwille van het feit dat de moeder nog studeert, en een regeling nadat het kind twee jaar geworden is.

Gedurende de eerste twee levensjaren verblijft het kind hoofdzakelijk bij de vader. De moeder heeft recht op persoonlijk contact door elke dag van maandag tot vrijdag tussen 7 u. en 19 u. voor het kind te zorgen in het huis van de vader. Als zij dit niet nakomt zorgen beide ouders voor opvang. Zij heeft het recht zij moet niet zij heeft de keuze ze moet tenslotte STUDEREN. Indien ze niet vrij is zorgen BEIDE ouders voor opvang.

Vanaf het ogenblik dat het kind twee jaar wordt verblijft het een week bij elke ouder. De overgang gebeurt op vrijdagavond te 19 u. De ouder bij wie het kind verblijft brengt het naar de andere ouder. De ouders gaan het engagement aan om in een straal van 30 km. van elkaar te wonen zodat deze tweeverblijfsregeling mogelijk blijft.
: Toch een goede regeling

enz enz

Meer algemeen kan van de verblijfsregeling steeds afgeweken worden in onderling akkoord.


Voor de rest zie ik niets wat schadelijk is ....
Ik had er misschien nog iets in vermeld dat bij wisselende arbeidsdiensten men daar automatisch ook rekening mee moet houden (onregelmatige shiften vb)

Bijtje
Berichten: 755

#20 , 29 apr 2011 14:37

Waar wil de vrouw een wijziging aanbrengen en op welke manier juist ? Want het hele vonnis wijzigen lijkt me vrij absurd aangezien het nog recent is.

jojan
Berichten: 739

#21 , 29 apr 2011 15:45

Ook mij lijkt dit in het belang van het kind toch een goede regeling. Ik "voel" nergens dat er duidelijk misbruik is gemaakt van de vrouw haar situatie. In tegendeel zelfs.

30km lijkt me toch in het kader van tweeverblijfsregeling logisch?
Als het kind 2 jaar wordt komt er sowieso een week/week regeling. Wil de vrouw dit nu sneller?

Bijtje
Berichten: 755

#22 , 29 apr 2011 17:33

Ik zie ook alvast nergens misbruik, maar ik ben dan ook een alien... vanaf twee jaar heeft ze toch een eerlijke bilocatie, dus wat is juist het probleem ?

Franciscus
Berichten: 39720
Juridisch actief: Nee

#23 , 29 apr 2011 18:35

Zoals reeds gezegd ze studeert maar ze krijgt van haar ex ALLE dagen tussen 7 en 19 u bij HEM thuis te zijn bij haar kind.
Dat wil zeggen dat ze zowat onbeperkt bij haar kind kan komen, ze woont daar niet ze zijn niet meer samen EN ze moet de eerste 2 jaar de dagdagelijkse problemen niet aan haar hoofd heeft en dat ze kan studeren....ik zie daar niets fout in integendeel.
Trouwens dat zou een bemiddelaar niet hebben toegelaten.

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”