#19 , 27 apr 2011 23:22
[quote="DavidC"]Ondanks de lange inactieve periode heb ik nu het 'contract' in handen gekregen, opgesteld door een bemiddelaar, wel dat is iemand een advocaat,psycholoog, familietherapeut , gespecialiseerde maatschappelijk werker met extra vorming als bemiddelaar in familiezaken (geloof me de opleiding is niet van de poes)
VERZOEKSCHRIFT IN VRIJWILLIGE VERSCHIJNING VOOR DE JEUGDRECHTBANK: partijen komen overeen om het ZONDER VECHTPROCEDURE te regelen
Dat het kind zal verblijven bij de vader waar het ook gedomicilieerd zal zijn. (normaal dat het kind ERGENS wordt ingeschreven)
Dat verzoekers sinds december 2009 niet meer samenleven. Zij gaan akkoord over een regeling van gezamenlijke uitoefening van het ouderlijk gezag over de persoon en de goederen van hun kind, een verblijfsregeling en een financiële regeling voor het onderhoud en de opvoeding van hun kind.
Zij zullen samen naar de gemeente of de school gaan. In elk geval mag de gemeente of school de beslissing slechts uitvoeren indien beide ouders schriftelijk akkoord gaan. zeer goede regeling zou willen dat zoiets altijd in een vonnis zou staan...
Al de tussenliggende elementen zijn volgens mij zeer goed.
Het kind is fiscaal ten laste van de vader. Hij is gedomicilieerd bij de vader en wordt vermeld op zijn ziekenboekje. De kinderbijslag wordt gestort op zijn rekening. Beide ouders gaan een familiale verzekering aan.
... ook goed
Er wordt een regeling afgesproken voor de eerste twee levensjaren van het kind, omwille van het feit dat de moeder nog studeert, en een regeling nadat het kind twee jaar geworden is.
Gedurende de eerste twee levensjaren verblijft het kind hoofdzakelijk bij de vader. De moeder heeft recht op persoonlijk contact door elke dag van maandag tot vrijdag tussen 7 u. en 19 u. voor het kind te zorgen in het huis van de vader. Als zij dit niet nakomt zorgen beide ouders voor opvang. Zij heeft het recht zij moet niet zij heeft de keuze ze moet tenslotte STUDEREN. Indien ze niet vrij is zorgen BEIDE ouders voor opvang.
Vanaf het ogenblik dat het kind twee jaar wordt verblijft het een week bij elke ouder. De overgang gebeurt op vrijdagavond te 19 u. De ouder bij wie het kind verblijft brengt het naar de andere ouder. De ouders gaan het engagement aan om in een straal van 30 km. van elkaar te wonen zodat deze tweeverblijfsregeling mogelijk blijft.
: Toch een goede regeling
enz enz
Meer algemeen kan van de verblijfsregeling steeds afgeweken worden in onderling akkoord.
Voor de rest zie ik niets wat schadelijk is ....
Ik had er misschien nog iets in vermeld dat bij wisselende arbeidsdiensten men daar automatisch ook rekening mee moet houden (onregelmatige shiften vb)