Pagina 1 van 1
overname huis na breuk van relatie
Geplaatst: 09 okt 2009 13:37
door coockyboy
ik zal maar met de deur in huis vallen ,
wij hebben 2 jaar geleden een huis gekocht
wij betaalden iedere maand de gezamelijke kost van het huis , zij betaalde meer door zij een groter loon heeft .
( afzonderlijke lening notaris enz)
nu wil ze mij uitkopen , ik vraag enkel het geinvesteerde bedrag dat ik heb betaald voor het huis.
officieel zegt zij moet ik heel veel laten vallen omdat zij meer heeft betaald ( 100 % geleend notariskosten enz)
en dit word aanzien als huur ??voor mij
als ik uit dit avontuur stap en toegeef , dan heb ik dus 2 jaar betaald voor niets , en gaat zij met alles heen ? of zie ik dat verkeert .
het is niet det ik de dakpannen of zo meeneem , ik heb ook voor het huis betaald , de inkopen , gas , electro enz.
hoe moet het nu verder .
Geplaatst: 09 okt 2009 14:08
door Joeri_J
enkele vragen:
- op wiens naam staat het huis? beide namen? vermelding van % inbreng?
- op wiens naam staat de lening(en) ? beide namen?
- gewoon samen wonen? samenlevingscontract? ... ?
Geplaatst: 09 okt 2009 22:48
door coockyboy
de woning en de lening staat op onze namen
lening 50/50 of 60/40 kon ook papieren pas van het weekend beschikbaar
en gewoon samenwonend op de gezinsstatus sta ik bij op ....
zij heeft nog geleend bij haar ma , en iik heb dat mee ondertekend moest er iets gebeuren met haar dat ik dat verder af los
voor de rest alles op de beide namen
Geplaatst: 10 okt 2009 12:36
door 3399AAaa
de woning en de lening staat op onze namen
lening 50/50 of 60/40 kon ook papieren pas van het weekend beschikbaar
en gewoon samenwonend op de gezinsstatus sta ik bij op ....
zij heeft nog geleend bij haar ma , en iik heb dat mee ondertekend moest er iets gebeuren met haar dat ik dat verder af los
voor de rest alles op de beide namen
!!Waar u al zeker heel goed moet op letten is dat dat contract met haar moeder wordt opgezegd. Het hangt natuurlijk van de inhoud van dat contract af, maar zoals u het nu beschrijft kan het dus zijn dat uw vriendin bijvoorbeeld binnen 10 jaar sterft en dat haar moeder dan bij u kan komen aankloppen met dit contract. Zorg dus dat u van dat contract afkomt als uw relatie eindigt!
de info die u geeft is niet echt duidelijk. U bent dus "feitelijk samenwonend". In dat geval is alles waarvan niet bewezen is wat van wie is, eigendom van beide personen. Voor de schulden geldt hetzelfde alsof u twee vreemden zou zijn. als zij exorbitant veel heeft betaald, is haar stelling verdedigbaar, maar aangezien zij ook meer verdiende kan u dat verdedigen als een 'natuurlijke verbintenis die is omgezet in een burgerrechtelijke verbintenis'. Het lijkt me dat ze zich al ergens heeft geïnformeerd. in uw geval zou ik dat ook doen en neem alle papieren die u heeft met u mee, die zijn ontzettend belangrijk. misschien zijn er nog wel dingen die u heeft gedaan die ook een vergoeding verdienen, maar waar u zich niet van bewust bent. kan zij haar bijdragen in de lening ook bewijzen met bankuittreksels?
Dit betekent: het huis is tussen u beiden in onverdeeldheid (dat kan 50/50 zijn of 70/30 of iets anders: zie daarvoor uw akte). Het huis zal dus moeten geschat worden of u komt een prijs overeen. Als zij dat wil overnemen, dan heeft u recht op uw 'opbrengst' van dat huis. Is zij dan vervolgens van plan de lening over te nemen??
Geplaatst: 10 okt 2009 22:39
door coockyboy
je in het contract sttat 50/50
en de lening van haar moeder is al ze goed als afbetaald.
over de inboedel is er geen enkel probleem , mits aankoopbewijzen , ik heb dan ook de meeste werken in het huis gedaan , samen mert mijn vader en ik weet ondertussen dat deze ook meetellen in de verdeling .
over de lening , is het zo dat de intrest nog niet volledig is betaald op het huis , zij is dan ook van zin het huis over te nemen , en mij uit te kopen .
in de mate van het mogelijke , ik wenste elke afbetaling van het huis terug.
deze kunnen bewezen worden aan de hand dat we een apparte rekining hebben geopend .
en waar we beide op stortte . zo kunnen we zien wie wat betaald heeft .
zij kan me niet direct het geld terug betalen (beetje bijgedraaid ) maar ik stel een betalingsplan voor , dat zal den een notaris doen.
is het nodig dat de rechten over de kinderen over de rechter gaan , of is het voldoende met de advokaat , we komen er beide uit over de kinderen .
Geplaatst: 11 okt 2009 12:25
door j.demoor
Ik ga ervan uit dat u niet getrouw bent zodat het huis een onverdeeldheid vormt waarvoor geldt; “Art.577-2.§ 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en van bijzondere bepalingen, wordt de eigendom van een zaak die onverdeeld aan verscheidene personen toebehoort, geregeld als volgt :§ 2. De onverdeelde aandelen worden vermoed gelijk te zijn...”(Burgerlijk Wetboek).
Dit wettelijk vermoeden kan weerlegd worden door te BEWIJZEN dat de ene er meer eigen (spaar)geld in investeerde dan de andere. Dit meerdere dient door de onverdeeldheid vergoed te worden vooraleer ze bij helften te verdelen.
Ook de lening is een ‘onverdeeldheid’,waarvan het saldo in mindering dient gebracht het te verdelen huis.