hoe vastellen alimentatie en schulden na samenwonen

solly
Topic Starter
Berichten: 2

hoe vastellen alimentatie en schulden na samenwonen

#1 , 04 mar 2011 10:19

Na ongeveer 5 jaar samenwonen zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan.Ik had zelf al twee kinderen(16 en 19) uit een vorige relatie.En heb 1 kind van hem dat nu 6 jaar is.We zijn nu 2 en een half jaar uit elkaar.Toen hij bij mij kwam wonen had hij hoge schulden.waardoor we niet rond konden komen en ik op mijn naam(op zijn en ging niet meer natuurlijk)geld heb geleend.toen we uit elkaar gingen hebben we afgesproken dat hij 5000 euro aan mij terug zou betalen van die schulden.(wat eigenlijk nog weinig was)En we hadden afgesproken dat ik 175 euro alimentatie zou krijgen voor mijn zoontje.We hebben dit niet vast laten leggen omdat er geen geld was voor een notaris of advocaat.Na een aantal maanden zei hij dat de hij de alimentatie te dus hebben we afgesproken dat dat nog maar 125 euro zou zijn.En dan 100 euro per maand voor de schulden.Hij betaald zeer onregelmatig.Ik weet dat het dom is om niets vast te leggen op papier.Maar ik ging er van uit dat hij het beste wilde voor zijn kind.
Nu woon ik samen en vind hij dat hij maar helemaal niet meer hoeft te betalen.hij stopt gewoon met de betaling van de schuld en vind de alimentatie ook te hoog.
hij is twee jaar geleden verhuisd naar Gent en heeft een groot appartement gehuurd in het centrum.Wat denk ik het nodige kost.Hij komt zijn zoontje 1 keer per maand halen van zaterdag ochtend tot zondag namiddag.Hij vind nu ook dat wij hem halverwege zouden moeten brengen.het is ongeveer 170 km enkel.Hij komt altijd met de trein wat het 7 euro per rit kost.(kortingskaart)Hij laat verder ook nooit iets weten.nooit bellen.Zelfs niet als hij in het ziekenhuis ligt.Mijn zoontje roeg hem laats waarom hij nooit belde.Hij zei omdat ik niets te vertellen heb.
Hoe kan ik dit allemaal officieel laten vastleggen.(alimentatie)Ik denk dat 125 euro zelfs weinig is.verder betaald hij nooit iets voor hem.
Moet ik hiermee naar een notaris?Advocaat?Ik ben nu heaas ontslagen om economische redenen en heb zeer weinig inkomen.En kan dus geen advocaat betalen.
Heeft iemand advies voor mij?
Bij voorbaat dank.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 05 mar 2011 09:47

“Art.387bis.In alle gevallen, en onverminderd de bevoegdheid van de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg, rechtsprekend in kort geding overeenkomstig artikel 1280 van het Gerechtelijk Wetboek, kan de jeugdrechtbank in het belang van het kind, op verzoek van beide ouders of van één van hen, dan wel van de procureur des Konings alle beschikkingen met betrekking tot het ouderlijk gezag opleggen of wijzigen. Onverminderd artikel 1734 van het Gerechtelijk Wetboek, poogt de rechtbank de partijen te verzoenen...Indien zij vaststelt dat een toenadering mogelijk is, kan zij de schorsing van de procedure bevelen, teneinde de partijen de mogelijkheid te bieden alle nuttige inlichtingen hierover in te winnen en het bemiddelingsproces op te starten. De duur van de schorsing mag niet meer dan één maand bedragen. De rechtbank kan, zelfs ambtshalve, een voorafgaande maatregel bevelen teneinde de vordering te onderzoeken of de toestand van de partijen voor een termijn die zij vaststelt, voorlopig te regelen...”(Burgerlijk Wetboek).

De zaak wordt ingeleid met een verzoekschrift op tegenspraak. Kopieer daartoe de tekst van art.1034ter Gerechtelijk Wetboek en gebruik deze als invulformulier mits omzetting in briefvorm. U kan hierin uw bewijsstukken inventariseren en toevoegen. U kan in principe dit verzoekschrift indienen en de procedure voeren zonder advocaat.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

solly
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 05 mar 2011 11:30

Hartelijk dank J.demoor.We gaan er ons eens gondig in verdiepen.

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”