wettelijk samenwonen - aankoop huis - verschillende inbreng

joliette
Topic Starter
Berichten: 2

wettelijk samenwonen - aankoop huis - verschillende inbreng

#1 , 23 apr 2012 20:36

Mijn vriend en ik wonen wettelijk samen en hebben samen een huis gekocht. Mijn vriend is beter financieel voorzien dan ik waardoor hij uiteindelijk 70% van het huis zal betalen en ik 30%. Wij hebben dit bij de notaris op papier laten zetten. Maar hoe moet dat nu als er kosten aan het huis zijn. Blijven we die verhouding dan gebruiken?
Stel:
Bij verbouwing betalen we elks 50%. Er komt een kink in de kabel en we gaan uiteen. Huis moet verkocht worden. 70% voor mijn vriend en 30% voor mij. Klopt dit dan?

Mijn vriend vind het niet leuk om telkens voor 70% in te moeten staan voor de kosten. En ik voel me er ook niet goed bij, maar ik wil mezelf niet benadelen.

Kunnen we dit op een of andere manier laten registreren zodat duidelijk is wat we hebben ingebracht bij de start en wat later om dan in het slechtste geval de boel eerlijk te verdelen?
De notaris waar we dit hebben laten registreren oefent zijn beroep niet meer uit, dus kunnen het hem niet meer vragen.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 25 apr 2012 08:51

“Art.577-2.§ 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en van bijzondere bepalingen, wordt de eigendom van een zaak die onverdeeld aan verscheidene personen toebehoort, geregeld als volgt :§ 2. De onverdeelde aandelen worden vermoed gelijk te zijn.”(Burgerlijk Wetboek).

Wat u gedaan hebt bij de aankoop van uw huis kan u ook doen voor de meerwaarde bij de verbouwing ervan,ook met andere verhoudingen.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huwelijk & Samenwoning”