Pagina 1 van 1

Krijg deel eigen goederen niet terug na uiteengaan.

Geplaatst: 29 apr 2016 13:01
door HRETA67
Een week geleden trok ik (met een klein hartje) in bij een vriend. Een verhuiswagen bracht mijn inboedel naar zijn woning. 's Avonds besefte ik dat ik deze stap nooit had mogen zetten en wilde terug weg bij hem.
De volgende dag contacteerde ik de verhuisfirma om mijn inboedel asap te komen ophalen en vertrok ik terug naar mijn domicilie-adres.
Toen de verhuisfirma en ikzelf aankwamen op het adres van mijn vriend, kon ik mijn gerief opladen. Aangezien bijna alles nog in de garage stond, verliep het laden vlot. Tot ik ontdekte dat er vanalles verdwenen was. Die vriend was niet thuis en verschillende kamerdeuren waren op slot. Ik had heel veel gerief in zijn tuinhuis staan, maar dit bleek ook gesloten te zijn en de ramen waren langs binnen afgedekt met lakens (ik kon dus ook niet binnenkijken).
Ondertussen heb ik hem een mail gestuurd om mijn gerief terug te vragen, maar hij reageert niet.
Het gaat om meubeltjes, werkgerief, gerief van mijn dochter, enz. ...
Ik weet niet welke stappen ik moet ondernemen om mijn gerief terug te krijgen.

Re: Krijg deel eigen goederen niet terug na uiteengaan.

Geplaatst: 30 apr 2016 00:18
door Franciscus
U hebt ze er zelf geplaatst dus is het zeker al geen diefstal.
Als er zaken verplaatst zijn ... is het mogelijk wel diefstal als er ook kwaadwillig opzet kan bewezen worden... dat wordt wel moeilijker.
Kan u bewijzen dat het uw goederen zijn - facturen....
U kan een aangetekend schrijven sturen met vraag die zaken terug te geven ... hooguit mogelijk bedrieglijke verbergen.
Art. 508. Met gevangenisstraf van acht dagen tot twee jaar en met geldboete van zesentwintig [euro] tot vijfhonderd [euro] worden gestraft : <W 2000-06-26/42, art. 2, Inwerkingtreding : 01-01-2002>
Zij die een roerende zaak die aan een ander toebehoort en die zij hebben gevonden of die bij toeval in hun bezit is gekomen, bedrieglijk verbergen of aan derden afgeven;
Zij die zich een door hen ontdekte schat toeƫigenen ten nadele van de personen aan wie de wet een deel daarvan toekent.