Bedankt voor je uitleg!evenwel heeft je ex-vriend niet het recht om jou te laten opdraaien voor kosten die jij niet hebt gemaakt, dat maakt onrechtmatige verrijking uit in hoofde van je vriend, hij zal uiteindelijk het gelag moeten betalen.
Bedankt voor de info.Burgerlijk Wetboek Art.92 Wie zonder wettelijke grond zich onrechtmatig verrijkt, waardoor een andere partij verlies lijdt, moet de onrechtmatig verkregen verrijking teruggeven aan de persoon die het verlies heeft geleden.
Ik denk dat je die kosten het best kan terugeisen bij de vrederechter, het is immers een betaling die voortvloeit uit jullie samenwonen. de vrederechter is zeer goedkoop en gemakkelijk te vatten. Loop daarvoor eens langs bij een justitiehuis, zij kunnen je veel gedetaileerdere informatie geven over de procedure.
Zie ondermeer Cassatie 17 mei 2004, rol nr. C010564N, te lezen op
http://jure.juridat.just.fgov.be
scorpioen
Wanneer bij gedwongen uitvoering, na een door de beslagrechter bevolen kantonnement en consignatie, het volledig brutobedrag van de opzeggingsvergoeding waartoe de werkgever werd veroordeeld in handen van de werknemer wordt vrijgegeven, kan de werkgever de verplichting tot inhouding van de sociale zekerheidsbijdragen en de bedrijfsvoorheffing niet nakomen en in dit geval mag de werknemer de bijdragen die de werkgever niet kon innen, niet behouden; daaruit volgt dat wanneer de werknemer de bruto-vergoeding voor zich behoudt en de werkgever zich naderhand verplicht ziet de sociale zekerheidsbijdragen op die vergoeding te betalen, er een vermogensverschuiving zonder oorzaak is, doordat de werknemer zich door het behouden van de bruto-vergoeding onrechtmatig heeft verrijkt en de werkgever daardoor onrechtmatig is verarmd.Cassatie 17 mei 2004, rol nr. C010564N