schuldbemiddeling bij ex

Athena
Topic Starter
Berichten: 5

schuldbemiddeling bij ex

#1 , 06 jul 2009 17:40

Goedemiddag,

Men ex en ik moeten (na 5 jaar bijna) nog steeds onze schulden verdelen. Nu alles bijna rond was bij de nieuwe notaris om op papier te zetten, blijkt dat hij onlangs in collectieve schuldbemiddeling is gegaan. Men adv. zegt dat de deurwaarders nu zelfs vaker bij mij kunnen komen kloppen.

Ik had dan het idee om mijn inboedel allemaal te laten registeren op naam van mijn vriend - zo zou dat tenminste al veiliggesteld zijn (is niet zo veel; dressoir, tv, zetel & slaapkamer). Nu las ik ergens dat je bij een deurwaarder wel een papier kan laten opstellen hiervoor, maar dat dit moet gebeuren vooraleer ik bij hem zou komen wonen zijn & men adres hier gezet hebben... dat is natuurlijk al veel te laat.

Is er nog een mogelijkheid om die inboedel op men vriend zijn naam te zetten op een officiele (wettelijke) manier?

het is een echte zielige pee zoals ze hier zeggen... overal verkondigen dat hij geen geld heeft en bokes met choco moet eten, terwijl hij getrouwd is ; zen echtgenote is escorte (int zwart maar heb wel print screen v haar website vroeger) , hij is schrijnwerker dus een dikke pree en nog is 3000 à 4000 euro vakantiegeld per jaar, hij gaat elk weekend goed op de lappen in discotheken, getunede auto enz enz. hij is ook zo slim geweest om zijn auto en alles op haar naam te zetten int begin als hij trouwde.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 08 jul 2009 10:36

“Art.1514. Hij die beweert...eigenaar te zijn van in beslag genomen voorwerpen,kan tegen de verkoop verzet doen...met vermelding van de bewijzen van eigendom..."(Gerechtelijk Wetboek)

'In geval van revindicatie biedt een geregistreerde eigendomsverklaring geen waarborg t.a.v. derden,zodat het eigendomsbewijs van de erin vermelde goederen niet noodzakelijk vaststaat. Ook een factuur mist t.a.v. derden bewijswaarde wanneer niet is aangetoond dat de erop vermelde goederen met eigen gelden werden aangekocht.'(Antwerpen 22 oktober 1990,Bull.Bel. 1992,2728).

'De hoven en rechtbanken beschikken bij revindicatie van in beslag genomen meubelen over een zo ruim mogelijke beoordelingsbevoegdheid ter waardering van de bewijskracht van de documenten die hen worden voorgelegd. Het is aan de eiser om te bewijzen dat hij het huisraad van de gemeenschappelijke woning met eigen geld heeft betaald,zonder deelneming van de beslagene. Doet hij dit niet dan zijn de in beslag genomen voorwerpen onverdeelde goederen,die in beslag kunnen worden genomen,maar waarvan een gedwongen tegeldemaking slechts mogelijk is na de verdeling waartoe de meest gerede partij moet doen overgaan.'(Luik 10 november 1994,J.L.M.B. 1995,577).

U kan uw meubilair bij authentieke akte schenken aan uw huidige vriend,met de NIEUWE risico’s hieraan verbonden. Hiertegen kunnen uw schuldeisers bovendien een pauliaanse vordering instellen.

“Art.1167. Zij kunnen ook in hun eigen naam opkomen tegen de handelingen die hun schuldenaar verricht heeft met bedrieglijke benadeling van hun rechten...”(Burgerlijk Wetboek)

‘De pauliaanse vordering kan worden ingesteld door een schuldeiser wiens schuldvordering is ontstaan vóór de bestreden handeling. Het is niet vereist dat het bedrag van deze schuldvordering op dat tijdstip reeds is bepaald of dat de schuldvordering werd vastgesteld in een rechterlijke beslissing. De benadeling van de rechten van de schuldeisers kan erin bestaan dat de verhaalrechten van de schuldeisers door de bestreden rechtshandeling worden bemoeilijkt‘[Cass. 5 januari 2006(D.G./V.J.),R.W.2008-09,361-362,Noot.]
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Andere”