Pagina 1 van 1

vaststelling van een niet effectieve verblijfplaats

Geplaatst: 08 jan 2009 17:45
door tbdr
Beste,
situatie: De vriendin van mijn broer heeft indertijd haar domicilie geplaatst bij mijn moeder zonder mijn medeweten. Deze vriendin woont echter niet op dit adres. Mijn broer is ondertussen overleden. Ik heb vriendelijk gevraagd of ze haar domicilie niet wilde veranderen, maar dit werd geweigerd. mijn moeder is ondertussen 84 jaar en beseft niet echt wat er gebeurd. Hierbij heb ik enkele vraagjes: Hoe kan ik haar domicilie zo snel mogelijk laten veranderen op een wettelijke manier. Wat gebeurd er als mijn moeder overlijd? heeft zij recht op een deel van haar eigendom?

Alvast bedankt
Thierry

Geplaatst: 08 jan 2009 18:27
door Franciscus
heeft zij een sleutel en verblijft zijn er werkelijk of is dit slechts een registratie om van deurwaarders vanaf te zijn vb.

U moet dat niet weten want u woont daar blijkbaar niet

- u belt of gaat naar de kwartierinspecteur van uw moeder - u zegt dat mevrouw X daar is ingeschreven maar daar volgens u ( of woont u ook bij uw moeder) geen belangen (meer) heeft.

De KwI zal dan komen vaststellen dat wat moet vastgesteld worden - ofwel woont ze er ofwel niet

bij wel ... dan zal u naar de vrederechter moeten stappen MET uw moeder want dan zal die haar buiten moeten laten zetten - als u daar ook woont kan je de brief medeondertekenen == vrederechter zal dan ( na verzoeningsprocedure) ten gronde kunnen beslissen en haar laten buitenzetten.

bij niet ... KwI maakt PV niet bewonen en stelt gemeente in kennis van niet wonen - voorstel ambtelijke schrapping ... na 6 maand beslist gemeente over schrapping ( AACB) met al de gevolgen van dien.
Als je weet waar ze wel woont zeg dat dan aan KwI - dan kan deze betrokkene op dat adres door zijn collega laten opschrijven ( ambtelijke inschrijving)
Als betrokkene een sleutel heeft en ze heeft GEEN recht wordt het gebruik van de sleutel het gebruik van een valse sleutel en is het huisvredebreuk

Uw moeder kan altijd het slot van de deur laten veranderen - tegenpartij kan zolang ze wettelijke rechten heeft wel binnenkomen

bij overlijden zijn het de erfgenamen die in rechte treden en eventuele testamentair vermelde personen.

Uw moeder moet dus reageren als ze de enigste bewoonster is - in die mate dat ze nog handelingsbekwaam is - anders moet eerst die procedure worden opgestart

Geplaatst: 10 jan 2009 09:43
door j.demoor
“Art.7.§ 1. Iedereen die zijn hoofdverblijfplaats wil vestigen in een gemeente van het Rijk of deze wil overbrengen naar een andere gemeente van het Rijk moet dit aangeven aan het gemeentebestuur van de gemeente waar hij zich komt vestigen...§ 4. De aangifte bedoeld in § 1 moet binnen acht werkdagen gebeuren nadat de nieuwe woning effectief betrokken werd...Art.8...Als het onmogelijk blijkt de nieuwe hoofdverblijfplaats op te sporen gelast het college van burgemeester en schepenen de afvoering van ambtswege uit de registers...”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister)

“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete en zesentwintig tot vijfhonderd (euro)...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).

Leg klacht neer bij de politie op grond van art.7 voornoemde Wet indien de vriendin haar domicilie bij uw moeder handhaaft zonder er FEITELIJK te wonen en vraag kopie van het proces-verbaal.

Vraag het college van burgemeester en schepenen SCHRIFTELIJK de afvoering van ambtswege uit de registers indien het er niet in slaagt de vriendin op te sporen. Voeg daarbij kopie van het proces-verbaal dat u door de politie liet opstellen.

Geplaatst: 10 jan 2009 18:26
door Franciscus
kopij van PV gaat u niet krijgen wel een attest van klachtneerlegging met het PV nr - Op het attest staat uitgelegd wat u nog allemaal kan doen

ambtelijke schrapping

Geplaatst: 30 okt 2009 18:47
door "mieke"
Mijn man zen exvrouw is gaan verhuizen met de dochter, nl ingetrokken bij haar vriend . deze vriend is weduwenaar en trekt wezen geld voor zijn kinderen. Dus mag ze niet bij hem opgeschreven staan omdat dit anders vervalt. Ze woont er al van de grote vakantie , maar er is nog steeds geen adres verandert. Wat zijn er juist de gevolgen van een schrapping en wat kunnen we er aan doen ? Ben je dan nog in orde met belastingen ,e d? en wat met dat kind? kan dat zomaar?

Geplaatst: 30 okt 2009 19:29
door Franciscus
normaal lees de tekst van

u belt de kwartieragent

Wat zijn de gevolgen bij schrapping
Correctionele veroordeling = wanbedrijf
geen officiëel adres meer dus geen officiële post en alles wat daar mee verbonden is.
na verloop van tijd SIS kaart die niet meer werkt

Inschrijving van ambtswege op adres waar ze werkelijk woont.
En de gevolgen daarvan zijn er ook nl. naar allerlei vergoedingen toe.
Iemand die ene appel steelt in een winkel is een dief --- maar het sociaal systeem oplichten tolereren we ---???

van verblijf dochter bij grootouders tegen mijn wil

Geplaatst: 25 dec 2009 13:46
door talitakumi
Mijn dochter is sinds haar geboorte al altijd bij mij gedomicilieerd geweest.

Het probleem is dat mijn dochter sinds september 2008 maar 1 keer bij mij is geweest, daarna nooit meer.

Ze verblijft dus bij mijn ouders, omdat ze daar wil wonen en niet bij mij, en mijn ouders werken mij op alle mogelijke manieren teneinde het contact met mijn dochter onmogelijk te maken.

Ze is dus gedomicilieerd, maar verblijft op een ander adres, dit zeer tegen mijn wil, maar mijn ouders én dochter weigeren elk contact met mij, dus blijft ze daar wonen.

Wat kan ik doen om te laten vaststellen dat mijn dochter, zonder mijn toestemming, ergens anders woont, terwijl ze bij mij gedomicilieerd staat?

Ik zie mijn ouders in staat om de situatie in mijn nadeel te keren door te laten vaststellen dat ze ginder verblijft sinds 09/2008, en dit terwijl haar domicilie bij mij is.

Moet ik klacht neerleggen voor het feit dat mijn ouders weigeren om mijn dochter terug naar huis te zenden, zelfs al is dat tegen haar zin?

Ik moet toch iets kunnen doen om aan te tonen dat haar verblijf ginder zonder mijn toestemming is?

Geplaatst: 28 dec 2009 14:47
door Franciscus
In een ander antwoord werd reeds gezegd - zaak voor de jeugdrechter brengen - en hier werd gezegd dat u met de kwartieragent moet gaan praten - tevens de vraag aan hem stellen dat er NIEMAND dus zeker uw dochter niet van uw adres mag afgeschreven worden -
In principe kan dat wettelijk zelfs niet gezien u een vonnis hebt en dat blokkeert elke wijziging. Een 3de dus uw ouders hebben niet de juridische bevoegdheid om dat te doen.
Geef uw kwartieragent een copie van het vonnis en vraagt of hij het adres laat blokkeren. Stap zelf met het vonnis naar de dienst bevolking en herhaal daar desnoods uw vraag. Dienst bevolking moet zich aan de wet dat is het vonnis houden.