Pagina 1 van 1

kan school kleuters weigeren?

Geplaatst: 30 mar 2010 20:38
door LVD
In het klas van mijn kind zit een gedragsgestoord dat dit schooljaar al 7 kinderen zodanig in het gezicht heeft gekrabd dat allen er littekens aan overhielden. Vandaag gebeurde dit ook bij mijn kind. Van de directie kreeg ik hetzelfde als al die andere ouders, nl dat zij er niks kunnen aan doen, dat ze het kind niet van school kunnen sturen en dat ze niets kunnen doen om te verzekeren dat dit niet opnieuw gebeurt. (bij kleuters zou dit kunnen, wél vanaf de lagere school)

Mijn vraag is tweeërlei:

1 Klopt die uitleg van de directie?
2 Wat kan ik zelf ondernemen? Klacht indienen? Waar? Tegen wie?

Bedankt voor uw reactie!

Geplaatst: 30 mar 2010 22:03
door Tope
Op basis van 30 jaar onderwijservaring, zou ik je willen aanraden eerst en vooral een afspraak te maken bij het Centrum voor Leerlingbegeleiding (CLB) waarmee de school werkt.

http://www.ond.vlaanderen.be/clb/default.htm

Normaal gezien zouden zij een oplossing voor dit probleem moeten kunnen aanreiken.

Zoniet kan je nog altijd 'hogerop' gaan.

Geplaatst: 30 mar 2010 22:22
door LVD
Bedankt voor de tip, Tope. Dit was ik sowieso al van plan. Hoewel ik er zeker van ben dat ik hetzelfde antwoord krijg als twee andere ouderparen: dat ze samen met de directie en de ouders van "de dader" werken aan een oplossing. Voor ondertussen 8 kinderen is die oplossing, als ze er ooit komt, nu al te laat.
Maar goed, ik ga er zeker naartoe, al was het maar dat ik achteraf niet moet horen dat ik het eerst had moeten doen.

Geplaatst: 01 apr 2010 10:58
door j.demoor
“Art.1384.Men is aansprakelijk niet alleen voor de schade welke men veroorzaakt door zijn eigen daad maar ook voor die welke veroorzaakt wordt door de daad van personen voor wie men moet instaan, of van zaken die men onder zijn bewaring heeft. De vader en de moeder zijn aansprakelijk voor de schade veroorzaakt door hun minderjarige kinderen...De onderwijzers en de ambachtslieden, voor de schade door hun leerlingen en leerjongens veroorzaakt gedurende de tijd dat deze onder hun toezicht staan. De hierboven geregelde aansprakelijkheid houdt op, indien de ouders, onderwijzers en ambachtslieden bewijzen dat zij de daad welke tot die aansprakelijkheid aanleiding geeft, niet hebben kunnen beletten.”(Burgerlijk Wetboek).

Indien u,of een van uw medeslachtoffers,over een ‘familiale’ verzekering MET rechtsbijstand beschikken,doe daaraan dan onverwijld aangifte.

Geplaatst: 02 apr 2010 16:31
door Franciscus
... en die verantwoordelijkheid gaat zeer ver. Vb ook een ll die aan de aandacht van de leerkracht zou ontsnappen en weg zou gaan uit de school blijft men verantwoordelijk voor.
Case: in bedrijf stuurt men leerjongen met een gesloten omslag naar garage.
Moet omslag afgeven. In omslag autosleutel. Leerjongen maakt omslag open - pakt sleutel van auto - vindt de auto van zijn baas en rijdt hiermee weg - begaat enkele aanrijdingen en rijdt uiteindelijk in uitstalraam.
Zijn 'baas' (leercontract) is volledig verantwoordelijk gesteld voor alle schade.