Pagina 1 van 1

problemen met kinderen en ex

Geplaatst: 22 dec 2010 20:47
door JurgenCindy
Hallo,

Ik heb een paar problemen waarvan ik hoop hier een antwoord op te vinden.
Ik ben gescheiden met een EOT.
Het heeft altijd wat stroef gelopen betreffende allerhande zaken met de kinderen.
Mijn ex heeft op 4j tijd al 4 verschillende partners gehad en is al 3 maal verhuisd.
De kinderen zijn dit beu en hebben dit bij haar al aangekaart maar dan krijgen ze de mededeling dat ze zich erbij moeten neerleggen.
Als ik haar erover aanspreek dan moet ik me met mijn eigen zaken bemoeien moet, alhoewel ik toch van mening ben dat ik bezorgd mag zijn om het welzijn van mijn kinderen.
De kinderen hebben al laten horen dat ze bij mij willen komen wonen maar ik zou niet weten hoe ik dat moet doen, of bij welke instantie ik hiervoor moet aankloppen. Zoals ze nu bij mijn ex wonen kan ik moeilijk een gezonde, stabiele situatie noemen. Kan dit via een jeugdrechter?

Nu heeft ze ook beslist dat ze de omgangsregeling voor de komende vakantie heeft veranderd buiten mijn weten en dat ik ze vrijdag niet zal meekrijgen omdat ze niet thuis zal zijn. Moet ik hiervan een aangifte doen bij de politie? En zo ja, bij de politie van haar woonplaats of de mijne? We wonen wel een 100km uit elkaar. Kan ik misschien op voorhand als langs de politie gaan om te zeggen dat ze me hiermee afdreigd?

Over de allimentatie heeft ze ook altijd iets te zeggen. Mijn kinderen komen elk weekend in dezelfde afgedragen kleding naar hier, krijgen hun winterschoenen niet mee omdat ze anders misschien stuk gaan. Betaal hier toch allimentatie voor he.
Ze heeft ook al gedreigd om de allimentatie omhoog te brengen, maar alles loopt volgens de akte, en aangezien mijn inkomsten drastisch zijn gezakt omdat ik in collectieve schuldenregeling zit denk ik dat de kans erin zit dat ik verlaging krijg van allimentatie voor de duur van de collectieve.

Hopelijk kunnen jullie me hieromtrent wat advies geven.

Mvg,

Jurgen

Re: problemen met kinderen en ex

Geplaatst: 24 dec 2010 10:18
door j.demoor
“Artikel 1 § 1. Genieten de volledige kosteloosheid, de hierna vermelde personen, respectievelijk op voorlegging van de volgende bewijsstukken :...11° de persoon tijdens de procedure van collectieve schuldenregeling, op voorlegging van de beschikking van toelaatbaarheid, bedoeld in artikel 1675/6 van het Gerechtelijk Wetboek...”(18 DECEMBER 2003. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden van de volledige of gedeeltelijke kosteloosheid van de juridische tweedelijnsbijstand en de rechtsbijstand.).

“Art.1288...Wanneer nieuwe omstandigheden buiten de wil van de partijen hun toestand of die van de kinderen ingrijpend wijzigen, kunnen de beschikkingen bedoeld in het 2°(=gezag) en het 3°(onderhoudsbijdrage) van het voorgaande lid na de echtscheiding worden herzien door de bevoegde rechter.”(Gerechtelijk Wetboek).

“Art.432...§3.Wanneer over de bewaring van het minderjarige kind mocht zijn beslist...dan worden de straffen bepaald in de §§1 en 2 toegepast op de vader of de moeder die het minderjarige kind onttrekt...aan de bewaring van hen aan wie het krachtens de beslissing is toevertrouwd,die het niet afgeeft aan degenen die het recht hebben het op te eisen of die het,zelfs met zijn toestemming,ontvoert of doet ontvoeren...“(Strafwetboek);

‘De onthouding van een ouder om zijn gezag te doen gelden teneinde de weerstand van een kind tegen de uitoefening van het bezoekrecht van de andere ouder te overwinnen kan,naar omstandigheden...het in art.369bis(nu 432) bedoelde misdrijf opleveren‘[Cass. 21 oktober 1986,R.W. 1986-87,1609-1610,noot;Cass. 28 oktober 1987, J.Dr.Jeun. 1988,7;Cass. 15 maart 1989, J.T. 1989,666;Cass. AR7009,8 februari 1994(X.), onuitg.,geciteerd door TRD&I 1994,545.].

‘Bij strafrechtelijke veroordeling wegens onttrekking van minderjarigen kan aan de burgerlijke partij een effectieve schadevergoeding worden toegekend voor alle vruchteloze verplaatsingen die zij deed om het kind te gaan ophalen‘(Corr.Kortrijk 28 april 1997,TWVR 2000,81).

Leg dus TELKENS klacht neer bij de politie van de verblijfplaats van het kind dat ontrokken wordt aan uw bewaring