kinderen en school

pdc
Topic Starter
Berichten: 68

kinderen en school

#1 , 24 sep 2007 23:09

bij co-ouderschap...is het toch de bedoeling dat de 2 ouders voor de kinderen instaan, beslissingen, opvoeding enz...de moeder geeft echter NOOIT iets door met betrekking tot de school...oudercontacten, info-avonden,e.d. Zijn er wetten waar je je als vader op kan beroepen en de school kan verplichten de vader eveneens in te lichten...zodat het niet lijkt of hij geen interesse heeft maar alles gewoon te laat te horen krijgt, of zoals de ex-vrouw steeds zegt, sorry..vergeten door te geven...maar dit al 3 jaar lang, maar haar halve familie werk dan wel op deze school...
Zou de school graag in gebreke stellen...maar aan de hand van wat???

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
dieke
Berichten: 1299

#2 , 25 sep 2007 09:32

Hey pdc

Ik ben geen jurist, maar wel leerkracht. En ik meen te weten dat een school verplicht kan worden documenten etc aan beide ouders te versturen. Hopelijk kan een jurist hier u aan de juiste bepalingen helpen.

Succes!

citroentje
Berichten: 228
Locatie: oostkamp

#3 , 25 sep 2007 11:37

Hallo,

Ik zou zeggen neem kontakt op met de school en vraag of ze u op de hoogte willen houden zoals oudercontacten, info-avonden enz.
Me vriend is heeft twee kinderen is gescheiden en wij wonen 200 km van zijn kids vandaan.Een van de kinderen heeft op school gezegt dat zijn papa aan de kust woon en wat doet de school nu zij sturen de uitnodigingen naar ons op.
Nu is de ene van school verandert en we hebben gewoon kontakt met de school genomen en het geval uitgelegt wat zijn ex hou ons ook niet op de hoogte,de school heeft ons belooft om ons te verwittigen als er iets is.

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 26 sep 2007 10:16

“Art.374,§ 1.Wanneer de ouders niet samenleven, blijven zij het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen...Bij gebreke van overeenstemming over...kan de bevoegde rechter de uitoefening van het ouderlijk gezag uitsluitend opdragen aan één van beide ouders...De ouder die niet het ouderlijk gezag uitoefent, behoudt het recht om toezicht te houden op de opvoeding van het kind. Hij kan bij de andere ouder of bij DERDEN alle nuttige INFORMATIE hieromtrent inwinnen en zich in het belang van het kind tot de jeugdrechtbank wenden.”(Burgerlijk Wetboek).

Blijven zij het ouderlijk gezag gezamenlijk uitoefenen dan is het uitoefeningsrecht van de ene ouder niet geringer dan dit van de andere ouder,inbegrepen het recht op informatie van derden,zoals de school.

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts en zoek daar de nodige WetBOEKEN.

roderidder
Berichten: 2946
Contacteer: Website

#5 , 26 sep 2007 16:54

De school dient zich onpartijdig op te stellen in een conflict tussen de ouders.

Door de ene ouder meer informatie te geven geef je als school deze onpartijdigheid op.

Kijk het schoolreglement na of de school hun reglement zelf wel naleeft.

Je kan best de school aanschrijven waarbij je eist dat ze geensinds mogen tussenkomen in ouderlijke conflicten, en hen vraagt zich onpartijdig op te stellen dit door beide ouders op een gelijkwaardige manier te informeren

http://www.f4j.be/informatie/onderwijs_opvang.html


RR

Creatief
Berichten: 2521

#6 , 27 sep 2007 20:43

verwijderd
Laatst gewijzigd door Creatief op 19 feb 2012 19:52, 1 keer totaal gewijzigd.

pdc
Topic Starter
Berichten: 68

#7 , 27 sep 2007 20:49

héél hartelijk bedankt voor de goede toelichtingen

Terug naar “Andere”