ambtelijk op pensioen

Wiitemol
Topic Starter
Berichten: 2

ambtelijk op pensioen

#1 , 30 jun 2015 22:04

Mijn echtgenote is overleden op 7 mei. Ze was zwaar terminaal ziek (longkanker). Toen ik het overlijden aan de school melde (mijn echtgenote was een vastbenoemde onderwijzeres), zei men me dat ze sinds 1 mei op pensioen gezet was. Om de begrafenispremie aan te vragen nam ik contact op met de PDOS. Daar vertelde men me dat ze geen weet hadden van het pensioen van mijn echtgenote. Dan moet ik de begrafenispremie aanvragen bij de werkgever ... dat had je gedacht. Op 1 mei is de opdracht van mijn echtgenote stop gezet. 60 jaar en 365 dagen ziek. Ik neem contact op met het werkstation van de school: men heeft de school al verwittigd op 16 maart, dan nog eens 23 april en 30 april dat mijn echtgenote op pensioen zou gezet worden en haar opdracht als onderwijzeres zou eindigen vanaf 1 mei. "Wie moet dan de PDOS op de hoogte brengen?" Volgens het werkstation moet de school het betrokken personeelslid op de hoogte brengen zodat die de aanvraag kan doen bij PDOS. De school heeft ons niet laten weten dat mijn echtgenote op pensioen gezet zou worden en heeft ook niet laten weten dat de opdracht beëindigd was. Concreet betekent dit: geen wedde voor de maand mei en geen begrafenispremie (= bruto maandwedde). In feite 2 maanden wedde ... veel geld, zeker nu er een loon is weggevallen ... en dan nog maar te zwijgen van alle emoties die dit allemaal weeral meebrengt.
Iemand een idee hoe ik dit zou kunnen oplossen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
Mathieu Rutten

#2 , 01 jul 2015 22:18

Geachte,

Hier zijn er duidelijk communicatiefouten gebeurd. Het is echter een fenomeen wat jammer genoeg meer en meer voorkomt. Jammer, heel jammer.
Neem contact op met de pensioendienst van uw gemeente om een aanvraag overlevingspensioen in te leiden. Hij kan immers een aanvraag elektronisch inleiden in de 3 stelsels. Gezien uw echtgenote overleden is, kan zij geen aanvraag om rustpensioen meer inleiden. De collega van de pensioendienst in uw gemeente kan in dezelfde aanvraag om overlevingspensioen vragen om ook de rechten op rustpensioen te onderzoeken over de maanden van einde contract school tot overlijden. Ik ben overtuigd dat mijn collega u zal begeleiden in het volledige proces van uw aanvraag tot de beslissing en betaalbaarstelling. Tegelijkertijd zullen dan ook de rechten op een rustpensioen onderzocht worden. Deze inlichtingen zijn louter informatief en onder alle voorbehoud. Er kunnen geen rechten aan verbonden worden.

Groetjes,

Thieu Rutten
pensioendeskundige.

Reclame

Terug naar “Pensioenen”