Collectieve schuldenregeling & Fruitteler

Blackwarp
Topic Starter
Berichten: 1

Collectieve schuldenregeling & Fruitteler

#1 , 10 apr 2008 20:10

Geachte

In het kader van een taak voor school dienen wij uit te maken of onze persoon in casus recht heeft op een collectieve schuldenregeling.

Hij voldoet aan alle voorwaarden die gestipuleerd zijn in het Ger. W. maar hij is ook nog eens in bijberoep aarbeiteler en dat doet ons twijfelen.

Wij zijn dan de parlementaire stukken gaan nazien en daar staat inderdaad dat een landbouwer en tuinbouwer ook recht kunnen hebben op een collectieve schuldenregeling.

Nu is ons probleem is dat het zelfde voor een onze aarbeienteler. En of iemand misschien weet heeft van enige relevante rechtspraak daar omtrent. Wij hebben contact gezocht met 'vzw Boeren op een Kruispunt' en zij vertellen ons dat het soms ook afhankelijk is van het gerechtelijk arrondissement. Verwarring troef natuurlijk.

Ik verwacht namelijk niet echt dat jullie mij letterlijk het antwoord zou kunnen geven, maar zou het wel apprecieren moesten jullie ons in de juiste richting duwen.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
wuotan
Berichten: 18

#2 , 20 apr 2008 14:04

Handelaars zijn uitgesloten van de collectieve schuldenregeling, omdat zij beroep kunnen doen op de faillissementsprocedure.

Niet alle zelfstandigen zijn handelaar. Het komt geregeld voor dat de rechtbank van eerste aanleg een zelfstandige (vennootschapsmandataris, helper, vrij beroep) afwijst van de collectieve schuldenregeling, maar dat betrokkene in beroep toch wordt toegelaten.

Rechtspraak kan je waarschijnlijk vinden op juridat.be door de zoektermen collectieve schuldenregeling en handelaar in te geven.

Eddy009
Berichten: 187

#3 , 13 jun 2008 20:31

Beste,

Het is wel een franstalige site, maar wel een heel goede, namelijk :

http://www.observatoire-credit.be

Een tipje van de sluier : de rechtsspraak dienaangaande is niet éénduidig ...

Succes :-)

Reclame

Terug naar “Andere”