Herhalingsborden hebben een dwingend karakter (aanwijzingen volgens de wegcode), blauwe stickers niet (geen aanwijzingen volgens de wegcode).
Waarom zou een herhalingsbord wel een aanwijzing zijn, maar een sticker niet, terwijl ze beide dezelfde functie hebben
Vreemde redenering.
U draait de boel om, en stelt dat het geen aanwijzing is omdat het geen reglementair verkeersteken is.
Maar daarom mag een sticker nu net niet in dezelfde betekenis gebruikt worden als een voor die functie voorzien verkeersteken ...
Herhalingsborden op zichzelf hebben overigens GEEN dwingend karakter, al dienen ze in een aantal gevallen wel verplicht geplaatst te worden..
Ze herinneren de weggebruikers er enkel aan in welke zone men zich bevindt.
Niet dezelfde functie, want het 1 is een verkeersteken, het ander niet. Wel hetzelfde doel, namelijk dat chauffeurs niet vergeten te betalen bij parkeren.
Wordt ook niet gebruikt als een verkeersteken (functie), maar als geheugensteun.
Redenering gaat trouwens in beide richtingen op:
-Ze geven geen aanwijzing (niet bindend), dus zijn geen verkeersteken.
-Ze zijn geen verkeersteken, dus ze geven geen aanwijzing.
Er zijn tevens genoeg voorbeelden van niet-bindende tekens langs de Vlaamse wegen: vluchthavenbord (buiten tunnels); zone 70-60-30 (zowel start als einde); smog-onderbord; C43 (50) op de grond bij inrijden bebouwde kom; de wit-rode borden in bochten en sommige bruggen.
Al deze borden hebben een informatief karakter, dewelke soms wijzen op de van toepassing zijnde regels van de wegcode, maar zonder dat deze een dwingend karakter hebben. Zij geven geen aanwijzingen, en mogen dus gebruikt worden zonder artikel 1.1 geweld aan te doen.