Bezetting door ex-huurder

Vincenzo
Topic Starter
Berichten: 1

Bezetting door ex-huurder

#1 , 06 dec 2008 15:18

Een zeer specifieke situatie doet zich voor:

Een appartement wordt verhuurd aan een koppel die er zijn hoofdverblijfplaats in heeft.
De huurder beslist na 4.5 jaar de huurovereenkomst op te zeggen en respecteert hierbij de 3 maanden vooropzeg.

Na die drie maanden beslist hij echter toch te blijven zonder dat er nog een huurovereenkomst is tussen hem en de verhuurder.

Welke gerechtelijke stappen dient de verhuurder te ondernemen?
Is er hier nog sprake van een gerechtelijke uithuiszetting in het kader van
de woninghuurwet?

Graag uw mening.

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JohnD
Berichten: 3584

#2 , 08 dec 2008 09:00

Vrederechter en onmiddellijke uithuiszetting volgens mij vermits het kontrakt ten einde is. Hij oefent onrechtmatig een bezetting uit. Hij kan bovendien nog verantwoordellijk gesteld worden voor de hieruit voortvloeiende kosten en een maand extra huur schuldig zijn.

j.demoor
Berichten: 10360

#3 , 08 dec 2008 16:20

“Art.1bis.Van elke huurovereenkomst die onder toepassing van deze afdeling valt en die betrekking heeft op de hoofdverblijfplaats van de huurder moet een geschrift worden opgesteld...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

De verhuurder kan zulk nieuw contract sluiten met de gewezen huurder.

Thans bezet de gewezen huurder het pand zonder recht of titel. De verhuurder kan vorderen hem uit te drijven;hem te veroordelen tot een bezettingsvergoeding en voorbehoud te verlenen inzake de staat van het pand.

“Art.1344bis.Onder voorbehoud van...kan elke vordering inzake de huur van goederen worden ingeleid bij verzoekschrift, neergelegd ter griffie van het vredegerecht. Het verzoekschrift vermeld, op straffe van nietigheid :...”(Gerechtelijk Wetboek).

Zie verder http://www.Vredegerecht.be > Formulieren of ga naar de griffie van het Vredegerecht en vraag daartoe een papieren formulier. U kan dit verzoekschrift in principe indienen zonder advocaat.

Desnoods kopieert u de tekst van art.1344bis Ger.W. en gebruikt u deze als invulformulier.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Huren”