#10 , 16 jul 2010 11:10
“Art.5.De onroerende voorheffing betreffende het gehuurde onroerend goed kan niet ten laste van de huurder worden gelegd.Art.12.Behalve...zijn de bepalingen van deze afdeling van dwingend recht.“(Woninghuurwet 20 februari 1991).
Contractuele afwijkingen hiervan dienen geacht niet te bestaan.
“Art.1733.Hij(=de huurder) is aansprakelijk voor brand,tenzij hij bewijst dat de brand buiten zijn schuld is ontstaan.Art.1735.De huurder is aansprakelijk voor de beschadigingen en de verliezen die ontstaan door toedoen van zijn huisgenoten...”(Burgerlijk Wetboek).
O.m. hiervoor kan de verhuurder in de huurovereenkomst bedingen dat zijn huurder zich verzekert.
“Art.2...§2.Met toepassing van de artikelen 1720,1754 en 1755 van het Burgerlijk Wetboek op de huurovereenkomsten geregeld door deze afdeling,is de verhuurder verplicht tot alle herstellingen ,andere dan de huurherstellingen... Art.12.Behalve...zijn de bepalingen van deze afdeling van dwingend recht“(Woninghuurwet 20 februari 1991).
Contractuele afwijkingen hiervan dienen geacht niet te bestaan.
“Art.7.§ 1. Iedereen die zijn hoofdverblijfplaats wil vestigen in een gemeente van het Rijk of deze wil overbrengen naar een andere gemeente van het Rijk moet dit aangeven aan het gemeentebestuur van de gemeente waar hij zich komt vestigen...Art.16.§ 1. De bepaling van de hoofdverblijfplaats is gebaseerd op een FEITELIJKE situatie, dat wil zeggen de vaststelling van een effectief verblijf in een gemeente gedurende het grootste deel van het jaar. Deze vaststelling gebeurt op basis van verschillende elementen, met name de plaats waarheen de betrokkene gaat NA zijn beroepsbezigheden, de plaats waar de kinderen naar school gaan, de arbeidsplaats, het energieverbruik en de telefoonkosten, het gewone verblijf van de echtgenoot of van andere leden van het huishouden.…”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister).
“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete en zesentwintig tot vijfhonderd (euro)...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).
Indien uw vader weigert zijn domiciliëring te doen verwijderen van uw woning dien dan klacht in bij de politie op grond van voornoemd art.7.
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/