onderverhuur vaststellen

shamrock
Topic Starter
Berichten: 4
Locatie: beringen

onderverhuur vaststellen

#1 , 23 jul 2008 21:53

Hoe kan men weten als er onderverhuur plaats vind in een appartement?
Moet de wijkagent s' nachts aankloppen en de namen noteren?

Of moet hij gewoon de vraag stellen aan de huurder ? met een leugen tot gevolg

Gelden de waarnemingen van de geburen als bewijs van onderverhuur ?

Kan onderverhuur als argument gebruikt worden om de huurovereenkomst
te verbreken of als kontraktbreuk gebruikt worden voor de vrederechter

Moet het verbod op onderverhuur vermeld staan in het kontrakt ?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 25 jul 2008 10:28

“Art.4...§ 2. De huurder die een woning in huur genomen heeft die hij tot zijn hoofdverblijfplaats bestemt, mag het goed niet volledig onderverhuren.Met de instemming van de verhuurder mag hij een gedeelte van dat goed onderverhuren op voorwaarde dat het resterende gedeelte tot zijn hoofdverblijfplaats bestemd blijft...”(Woninghuurwet 20 februari 1991).

Dit wettelijk verbod geldt ook zonder opneming ervan in de overeenkomst.Onderverhuren zonder instemming van de verhuurder kan dus als argument gebruikt worden om de huurovereenkomst te verbreken.

Indien u de naam van de vermoedelijke onderhuurder kan achterhalen dan kan u aan de Bevolkingsdienst een woonstattest vragen.Blijkt hij daar te wonen zonder er gedomicilieerd te zijn,dan schendt hij :
“Art.16.§ 1. De bepaling van de hoofdverblijfplaats is gebaseerd op een FEITELIJKE situatie, dat wil zeggen de vaststelling van een effectief verblijf in een gemeente gedurende het grootste deel van het jaar.Deze vaststelling gebeurt op basis van verschillende elementen, met name de plaats waarheen de betrokkene gaat NA zijn beroepsbezigheden, de plaats waar de kinderen naar school gaan, de arbeidsplaats, het energieverbruik en de telefoonkosten, het gewone verblijf van de echtgenoot of van andere leden van het huishouden.…”(16 JULI 1992. - Koninklijk besluit betreffende de bevolkingsregisters en het vreemdelingenregister)

“Art.7.De overtredingen van de voorgaande artikelen, van de besluiten tot uitvoering ervan en van de in artikel 5 bedoelde gemeentelijke verordeningen worden gestraft met een geldboete en zesentwintig tot vijfhonderd (euro)...”(19 JULI 1991. - Wet betreffende de bevolkingsregisters en de identiteitskaarten en tot wijziging van de wet van 8 augustus 1983 tot regeling van een Rijksregister van de natuurlijke personen).

Dit wanbedrijf kan u aanklagen bij de politie.

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.

Reclame

Terug naar “Huren”