Een correct geadresseerde aangetekende brief die terugkomt wordt geacht ontvangen te zijn.U kan er best een niet-aangetekende kopie van toesturen aan die geadresseerde.
De rechtspleging inzake huur en uithuiszetting is omschreven in art.1344bis-septies Gerechtelijk Wetboek(=Ger.W.).
“1344septies.Dit artikel is van toepassing op elke hoofdvordering ingeleid bij verzoekschrift, bij dagvaarding of bij vrijwillige verschijning betreffende de huur van woningen.Onverminderd het bepaalde in de artikelen 731, eerste lid, 732 en 733 poogt de rechter de partijen te verzoenen.Indien de partijen niet tot verzoening komen of in geval van verstek, wordt de procedure ten gronde behandeld. Het vonnis vermeldt dat de partijen niet tot verzoening kwamen“(18 JUNI 2008. - Wet tot wijziging van het Gerechtelijk Wetboek wat betreft de procedure inzake bepaalde huurgeschillen,B.S.14 juli 2008).
Deze wetswijziging is verbindend sedert
24 juli 2008 doch is nog niet opgenomen in (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in
http://just.fgov.be/ .
Zie verder
http://www.Vredegerecht.be > Formulieren of ga naar de griffie van het Vredegerecht en vraag daartoe een papieren formulier.U kan dit verzoekschrift in principe indienen zonder advocaat.
Desnoods kopieert u de tekst van art.1344bis Ger.W. en gebruikt u deze als invulformulier.Adresseer dit na invulling aan de vrederechter van de huurwoning.
De huur wordt niet beëindigt door het enkele verlaten van de huurwoning door de huurder.
Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in
http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.