tesamen huis gehuurd als vakantie. Ander koppel eist geld

artliner
Topic Starter
Berichten: 41

tesamen huis gehuurd als vakantie. Ander koppel eist geld

#1 , 09 aug 2008 21:08

Hallo,

Weet er iemand raad.
We hadden samen met een ander koppel een huis gehuurd in Spanje. Het andere koppel betaalde de helft van het totale bedrag aan ons en wij hebben dan het totale bedrag integraal doorgestord aan de verhuurster.

Toen we in de verblijfplaats aankwamen was het andere koppel niet tevreden. Toen besloot het koppel te vertrekken en zelf op hotel te gaan.
Na 1,5 maand krijgen we een aangetekend schrijven Daar staat in dat WIJ hun deel moeten terugbetalen omdat wij onderverhuurders zijn en dat de verblijfplaats NIET conform zou zijn geweest. (Conform wat zeggen ze niet)
Wij moeten hun terugbetalen binnen de 14 dagen. (En ze vermelden niet eens een rekeningnummer). Indien wij hier geen gevolg aan geven gaan ze een rechtzaak opstarten en moeten wij opdraaien voor hun advocaatkosten. Ze eindigen met "Deze eisen zijn opgesteld door onze raadsman."
Ook merk ik dat ze meer van ons vragen dan ze zelf hebben betaald.

Heeft er iemand een idee wat ik hiermee moet aanvangen?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 11 aug 2008 11:31

Uit ‘We hadden samen met een ander koppel een huis gehuurd in Spanje’ leid ik af dat beide koppels de huurovereenkomst sloten met de verhuurder van het huis.Het volstaat dit aan de rechter aan te tonen in uw conclusie.Hieruit volgt dat u geen onderverhuurder bent,ook al deed u de betaling voor uw medeschuldenaars van de huur.

Ga volledigheidshalve naar (Belgische wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be/ . Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’.Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten.

Gebruiker47
Berichten: 92

#3 , 11 aug 2008 11:41

Indien eisen opgesteld waren door "hun raadsman" had die wel een brief geschreven met "zijn hoofding" bovenaan hetgeen meer schrik opwekt. Volgens mij spelen ze blufpoker. Zij zeggen al dat u hun advocaat moet betalen, rare wereld met veel bluf.

Heeft u beiden het contract ondertekend? Of enkel op uw naam?
En heeft u dan daar alleen verbleven of vervangers ontvangen?

U kan een aangetekende brief terugsturen met uw standpunt als inhoud en vermelding dat "de door jullie geraadpleegde advocaat ..........."

Indien zij bij aankomst niet tevreden waren hadden zij binnen een bepaalde tijd bij de verhuurster klacht moeten neerleggen (dat bv bepaalde accomodaties niet aanwezig waren of niet voldeden, ....) maar dit niet verhalen op jullie.

Reclame

artliner
Topic Starter
Berichten: 41

#4 , 11 aug 2008 19:38

Eigenlijk staat er niets op papier.

Er is gewoon betaald voor 14 dagen en we kregen de sleutel. Dat is het. Nikske contract. enkel wat mails met foto´s en bezienswaardigheden uit de buurt.

Het is van een dame dat nu in België woont en waarvan we wisten dat ze een huis had in Spanje met zwembad, 5 kamers, 3 badkamers, bar, trampoline etc wat we goedkoop konden gebruiken. (Er is een zwembad onderhoudsdienst en een tuinman.)
Kostprijs buiten seizoen: 350 euro per week en 20 euro per persoon voor beddengoed. (werd afgeleverd door plaatselijke dienst uit de buurt) (+300 euro borg)
Foto´s van het verblijf staan zelfs op google earth. Ikzelf heb er ook foto´s gemaakt. Alles klopte met de gegevens en de foto´s die we doorkregen van de dame voor het vertrek en voordat we betaalden.

De vrienden(?) van mijn vrouw hadden erover gehoord en wouden mee. Dus betaalden ze de helft: 350 euro + 40 euro + 150 euro borg (De borg moeten we zelf nog terugkrijgen in september). Het andere koppel had de foto´s en gegevens gezien voor ze betaalden.
Het koppel vraagt nu aan ons 750 euro.

Gebruiker47
Berichten: 92

#5 , 12 aug 2008 11:33

Kort en krachtig jullie antwoord en standpunt mededelen in een aangetekende brief met vorige vermeldingen. Bovendien vermelden dat zij op eigen initiatief vertrokken zijn en het hun beslissing was.

Je kan ook terecht in een justitiehuis voor verder advies.
Laat je niet doen en blijf bij hetzelfde standpunt.

j.demoor
Berichten: 10360

#6 , 13 aug 2008 09:15

“Art.1315.Hij die de uitvoering van een verbintenis vordert, moet het bestaan daarvan bewijzen...”(Burgerlijk Wetboek).

Het is dus aan de tegenpartij het bestaan van de onderhuur en de ‘niet-conformiteit’ te bewijzen.

“Art.15.Tussenkomst is een rechtspleging waarbij een derde persoon partij wordt in het geding.Zij strekt ertoe...of vrijwaring te doen bevelen.Art.857 Wanneer er grond is tot oproeping tot vrijwaring, bepaalt de rechter te dien einde een termijn, alsmede de zitting waarop hij die tot vrijwaring opgeroepen is moet verschijnen.”(Gerechtelijk Wetboek).

In geval de niet-conformiteit bewezen wordt dan kan u de verhuurder dagvaarden in vrijwaring.

Terug naar “Huren”