Opzeg huur via aangetekende brief
Geplaatst: 22 sep 2008 21:19
door Noukie
Ik zou graag mijn huur opzeggen (contract 9jaar) maar ik kan pas op 30 september mijn aangetekende brief versturen (nieuw contract wordt pas op 29 september getekend). Ben ik nog op tijd om mijn opzeg vanaf 1 oktober te laten ingaan omdat de aangetekende brief op postdatum 30/09 wordt opgemaakt of ben ik dan te laat omdat de huurbaas deze niet meer in september ontvangt?
Geplaatst: 22 sep 2008 21:48
door scorpioen
U bent dan te laat. De opzeg moet ter kennis gebracht worden van, dit wil zeggen ontvangen worden door, de andere partij in september als je de opzeg wil doen ingaan op 1/10.
scorpioen
Geplaatst: 22 sep 2008 22:46
door Noukie
U bent dan te laat. De opzeg moet ter kennis gebracht worden van, dit wil zeggen ontvangen worden door, de andere partij in september als je de opzeg wil doen ingaan op 1/10.
scorpioen
Dus als ik het goed begrijp moet ik ten laatste donderdag mijn aangetekende brief versturen naar mijn huisbaas.
Alvast bedankt voor je reactie!!!
Geplaatst: 23 sep 2008 10:46
door Lex
De kennisgeving gaat in op het ogenblik van de AANBIEDING van de aangetekende brief...
Er wordt algemeen aangenomen dat wanneer,behoudens een bijzondere bepaling,een aangetekende zending een termijn doet lopen,het niet de verzending maar de ontvangst is die in overweging moet worden genomen en dat de zending ontvangen is wanneer de brief wordt aangeboden op de woonplaats van de bestemmeling en hem werd afgegeven of wanneer in zijn afwezigheid een bericht werd achtergelaten waarmee hij werd ingelicht over de aanbieding van de zending en van de mogelijkheid haar op te halen bij de post.(R.v.St. nr.77.889,30 december 1998,A.P.M. 1999,17).
Bij kennisgeving per aangetekende brief wordt de dag van de aanbieding van de brief door De Post aan de woning van de bestemmeling beschouwd als de dag van de kennisgeving,ook indien de bestemmeling de zending niet in ontvangst neemt,bijvoorbeeld omdat hij afwezig is.Een loutere afwezigheid,zelfs in het buitenland,is geen geval van overmacht.(R.W.2003-04,1268)