Alle zaken die via een andere weg moeten geregeld worden moet dat gebeuren vb de loslopende katten, de motorfiets in de gang... dit moet gebeuren via eigenaar en dan oproeping voor vrederechter. En trouwens alle feiten die huur en woning gerelateerd zijn. Het zal later ook deze vrederechter zijn die moet beslissen.
Dus alles is meegenomen hiermee. Vb die brandende kachel met brandbaar materiaal er rond.
Blijkbaar kennen psychiaters de wetgeving zelf niet.
Het is de wet van 26 juni 1990 betreffende de bescherming van de persoon van de geesteszieke.
ook eens kijken op website van advocaat Elfri:
http://www.elfri.be/collocatie#wet" onclick="window.open(this.href);return false;
Het zijn de belanghebbenden die met een huisarts de zaak voor de vrederechter kunnen opstarten en idd daar zal de politie NIET in tussenkomen.
De dringende collocatie DAT is iets voor de politie. Dat wil zeggen dat OP het ogenblik dat de politie daar is er een dusdanig gevaar is voor persoon zelf of voor de maatschappij dat een dringende opname aangewezen is.
Via hun officier zal er dan contact genomen worden met het parket. Het is de procureur die zal beslissen op basis van verslag politie die een arts vorderen. Maar, ze doen dat alleen maar dan.
Een tussenstap (niet voorzien in de wetgeving) is zorgen dat de politie een dossier kan opbouwen. Dat gebeurd idd om eens met de wijkteamleider of de wijkteamcommissaris te gaan praten en zo de politie zelf eventjes de naam /plaats tussenkomsten uit hun systeem laten halen.
In principe zal teamleider of commissaris dan een melding maken op de briefing met te volgen procedure.
Opletten het gaat niet altijd van de eerste tussenkomst want voor de politie moet het zoals reeds gezegd een dringend feit zijn.
Het kan echter zijn dat pdK gezien dossier (gesprek) alsnog een beslissing neemt.
Zelf een brief schrijven naar het parket waarin je alle feiten opsomt en medeondertekend door eigenaars/huurders kan mogelijk ook helpen.
Voor de rest zie Vandebos
PS geef eens postnummer van waar feiten zich afspelen