Pagina 1 van 1

Bouwvallige garage ZONDER bouwvergunning

Geplaatst: 26 mar 2007 11:34
door liddison
Hallo,

Wij huren een huis waar er een tweede garage is bijgebouwd, losstaand van het huis. Hiervan brokkelen de stenen af en de poort is stuk. Er moet een nieuwe poort in. De huisbazin wil geen nieuwe poort zetten omdat we maar ??n auto hebben.
Ik heb even navraag gedaan bij de gemeente en blijkbaar is er nooit een bouwvergunning afgeleverd voor die garage.
Wij zouden graag die garage afgebroken zien en eventueel een tuinhuisje in de plaats. Ik heb al voorgesteld aan haar dat, indien zij een container voorziet en betaalt, wij bereid zijn de garage af te breken (voor ze in elkaar stort), maar daar is ze blijkbaar niet happig op.

1/ Kan ik het ergens melden dat daar een garage staat zonder bouwvergunning?

2/ We huren nu zogezegd een huis met twee garages (en betalen er dus ook voor) maar je kan de auto niet in die garage zetten vermits de poort stuk is. Het maakt toch niet uit of we maar ??n auto hebben?

3/ Welke concrete stappen kunnen we ondernemen om dit probleem op te lossen?

L.

Geplaatst: 28 mar 2007 11:19
door j.demoor
?Art.1720.De verhuurder is verplicht het goed in alle opzichten in goede staat van onderhoud te leveren.Hij moet daaraan gedurende de huurtijd alle HERSTELLINGEN doen, die nodig mochten worden, behalve de herstellingen ten laste van de huurder.?(B.W.=Burgerlijk Wetboek).

:?Art.1754.Herstellingen ten laste van de huurder, of GERINGE herstellingen tot onderhoud, waartoe, behoudens andersluidend BEDING(lees zorgvuldig uw contract), de huurder gehouden is, zijn die welke door het plaatselijk gebruik als zodanig beschouwd worden...Art.1755.Geen van de herstellingen die geacht worden herstellingen ten laste van de huurder te zijn, komt voor rekening van de huurder, wanneer alleen ouderdom of overmacht daartoe aanleiding hebben gegeven.?(B.W.).

?Komt de verhuurder zijn verplichtingen niet na en doet hij aan het verhuurde huis niet de herstellingen waartoe hij gehouden is,dit niettegenstaande de klachten van de huurder,dan mag deze laatste weigeren de huurprijs te betalen?(Cass. 26 juli 1844,Pas. 1844,I,226).

Stuur de verhuurder aangetekend voornoemde klachten en deel hem erin mee dat u de huur van de erop volgende maand(en) niet zal betalen indien daaraan niet afdoende verholpen is.