Pagina 1 van 1

Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 13 nov 2012 17:53
door ulrika
Huurder betaalt al tijdje geen huur meer.
We stellen vast dat hij zich nooit heeft ingeschreven op huuradres ( huurovereenkomst voor hoofdverblijfplaats )
Blijkbaar heeft hij een schuldenberg. Omdat er geurhinder ( sterke wiet geur uit app van onze huurder )is in gebouw voor andere bewoners sturen we politie langs.
De politie laat ons weten dat ze onze huurder aangetroffen hebben in het app. en zegt,
ik weet dat de huurder amnbshalve uitgeschreven is op laatste gekend adres eigenlijk moet ik nu aangeven dat hij hier op dit adres woont,maar ik ga dat niet doen want dan wordt de miserie nog groter.
Ik heb niet de kans gehad om hem te vragen , meer miserie voor ons of voor de huurder.
Hij heeft al maanden de huur niet betaald.
Klopt onze redenering dat als de huurder terug in het nationaal register vermeldt staat zijn schuldeisers vlug op zijn spoor komen en de deurwaarders gaan komen ?
Eigenlijk willen we dat wel zo zal hij misschien vlugger wegtrekken want dat is het enige wat we wensen, zo vlug mogelijk weg zonder een lange dure procedure t emoeten opstarten, Hij onderhoudt niks en alles verloedert daar in het app.

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 13 nov 2012 18:10
door ddanck
Vermoedelijk dacht de agent in kwestie dat de bescherming van de woninghuurwet enkel van toepassing is wanneer de huurder daar ook effectief staat ingeschreven.

Dat is echter niet waar. Het verhuurde goed of een gedeelte ervan moet een woning zijn die bestemd is tot hoofdverblijfplaats van de huurder. Deze voorwaarde staat dus los van het naleven van administratieve formaliteiten.

De berscherming voor de huurder geldt zodra de huurder daar effectief en voornamelijk woont.

Wel zie ik niet in hoe de miserie voor u groter zou kunnen worden.

U hebt als verhuurder namelijk een voorrecht op de goederen in het desbetreffende appartement, hoe weinig dat er ook moge zijn.

Indien u de huurovereenkomst wenst te beƫindigen omwille van het gedrag van de huurder, kan u daarvoor naar het vredegerecht. U hoeft daarvoor zelfs geen advocaat onder de arm te nemen.

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 13 nov 2012 18:34
door Franciscus
Politie zal zoals hier bij vermoeden van inbreuken drugwet huiszoeking doen.
Los van dat kan politie ( meestal kwartierinspecteur) ook ambtelijk inschrijven en uitschrijven. In feite een voorstel tot want het is uiteraard dienstbevolking (gemeente) die de bevoegdheid heeft.
Start de politie nu de ambtelijke inschrijving dan zal zij enkele malen moeten controleren of hij daar woont .... indien hij daar niet wordt aangetroffen wordt dat met een document woonstcontrole aan de gemeente gemeld ...


Om een einde te maken aan een huurcontract zal u naar de vrederechter moeten.
In gebreke stelling van huurder kan gebeuren op zijn officieel adres( AACB) maar ook op zijn werkelijke verblijfplaats nl dat appartement.

Gelet op bovenstaande elementen kan u ontbinding van contract vragen.
lees ook http://www.juridischforum.be/forum/view ... lit=marrit" onclick="window.open(this.href);return false;

PS ik dacht dat zulk probleem vorig jaar ook aan bod is gekomen

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 13 nov 2012 19:51
door roharro
Dat is echter niet waar. Het verhuurde goed of een gedeelte ervan moet een woning zijn die bestemd is tot hoofdverblijfplaats van de huurder. Deze voorwaarde staat dus los van het naleven van administratieve formaliteiten.

Inderdaad, een huurder mag heel veel en moet zich administratief niet naar een contractueel akkoord schikken (=de permissieve samenleving/wetgeving). Maar de VERHUURDER moet dat wel!!!

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 13 nov 2012 22:00
door ulrika
Ik heb ergens gelezen dat iedere Belg,,verblijvend in Belgie dient ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister, zoniet blijven deze persone buiten het bereik van belastingsdingsdienst, btw, boetes enz. Meestal hebben deze mensen schuldeisers die hen op de hielen zitten. Vandaag dat ze veel verhuizen om telkens de deurwaarders te ontlopen.
Dus, als ik onze huurder vertel dat we zullen aandringen bij de politie om hem ambtshalve in te schrijven op het adres waar hij thans verblijft, ons app. dus,
is hij misschien geneigd vlug vlug met de noorderzon te vertrekken.
We zullen enkele maanden huur kwijt zijn, maar we verkiezen dit dan een lange procedure te moeten opstarten.
Klopt deze redenering ?

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 14 nov 2012 02:40
door freelance
Uw redenering klopt niet helemaal .
**Iedere Belg dient weliswaar ingeschreven te zijn in de bevolkingsregisters , maar daarom nog niet noodzakelijk op het adres waar hij een woning huurt .
Uw appartement kan best geschikt zijn om te dienen tot hoofdverblijfplaats , maar de huurder dient dit niet noodzakelijk als hoofdverblijfplaats te gebruiken , en is daar ook niet toe verplicht .
** Wanneer u de huurder zou vertellen dat u zult aandringen bij de politie op ambtshalve inschrijving , zal hij daar mischien wel blij mee zijn , onwetende van het feit dat hij ergens anders ambtshalve uitgeschreven is . De politie kan dit weten , maar niet noodzakelijk de persoon in kwestie .

U kunt proberen , maar succes is niet gegarandeerd . Via de Vrederechter kan dit wel opgelost .
Hebt u de huurder trouwens al in gebreke gesteld met Aangetekend Schrijven ?

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 14 nov 2012 11:50
door Xastheron
Let ook op: het is niet omdat de huurder verdwijnt, dat u zomaar de woning mag betreden, laat staan opnieuw kan verhuren.

Hiervoor zal de ontbinding van het huurcontract eenzijdig (liefst ten laste van huurder, maar denk dat je uiteindelijk niet veel geld zal zien) moeten ontbonden worden bij de vrederechter. Dit kan dan weer pas nadat de vaststelling gebeurd is dat de persoon effectief verdwenen is (door de wijkagent).

Re: Ambtshalve uitgeschreven huurder

Geplaatst: 14 nov 2012 12:01
door Franciscus
Als de huurder het contract schendt dan dient men naar de rechtbank te stappen om deze schending 'op te lossen'.
Niet zelf het contract schenden.