Pagina 1 van 1

art. 577-8 §5 huidige Wet mede-eigendom

Geplaatst: 04 feb 2010 09:43
door etdh
De algemene vergadering heeft een werkgroep samengesteld en goedgekeurd (op de alg. vergadering) voor renovatiewerken algemene delen waarbij alles in het honderd is gelopen.

- Vlg. art. 577-8 §5 (Wet 30-06-1994) kan mede-eigenaar zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber (volmacht geven.)

- Gezien de werkgroep hier een delegatie van machten betreft, zijn dan de wettelijke bepalingen inzake beraadslaging en beslissing van de AVME mutatis mutandis toch ook van toepassing op de werkwijze van de werkgroep? Logischer wijze toch?

- Dan heeft een lid van de werkgroep - verhindert om op de vergadering werkgroep aanwezig te zijn - toch het recht zich door een lasthebber (andere eigenaar die bvb geen lid is van de werkgroep) te laten vertegenwoordigen. De syndicus beweert van niet!

Geplaatst: 04 feb 2010 11:44
door Vandebos
- Die werkgroep kan slechts overleggen en eventueel een voorstel naar de AV toebrengen?

- De regel van volmacht slaat rechtstreeks op de Algemene Vergadering. (het is art 577-6 §5) Een werkgroep veronderstelt mede-eigenaars die op een georkestreerde en intensieve wijze een probleem wensen te ontleden, een voorstel tot werken te realiseren of werken in uitvoering nauwkeurig op te volgen. Een gevolmachtigde die voor één ontmoeting iemand anders dient te vertegenwoordigen verstoort dit proces.

- Heeft de AV met de correcte stemmen de bevoegdheid aan een werkgroep verleend om in hun plaats te beslissen hoe werken dienen uitgevoerd te worden? Dat lijkt me een zeer gevaarlijke beslissing zowel voor de AV als de leden van de werkgroep in kwestie. (denk maar aan aansprakelijkheid, of eventuele latere betwistingen ivm offertes) De syndicus kan dan wel middels art 577-8 §5 een deel van zijn bevoegdheid voor een welbepaald doel delegeren het is en blijft de AV die de eindbeslissing zal dienen te nemen.