hoge verwarmingafrekening door foute plaatsing calorimeters

pvderste
Topic Starter
Berichten: 1

hoge verwarmingafrekening door foute plaatsing calorimeters

#1 , 17 jul 2011 17:55

Beste,

Mijn jaarlijkse afrekening voor mijn appartement (eigenaar) blijkt onrealistisch hoog te zijn. Er is een gemeenschappelijke CV, elk appartement heeft ouderwetse radioton-calorimeters met vloeistof. De fout ligt bij incorrect geplaatste calorimeters door de gespecialiseerde firma vorige zomer.

Hoe, waar & met wie kan ik dit laten aanvechten? Is dit via het vredegerecht? Als u een naam weet die onderstaande zaak kan verdedigen, mag dit via e-mail doorsturen. Daarnaast, wat zou de vermoedelijke kost zijn van een dergelijke procedure?

Concreet: volgens de afrekening heeft ons appartement van afgelopen winter (zomer 2010 tot nu) 1.5 keer meer verbruikt dan de andere appartementen. Echter, het appartement heeft leeg gestaan afgelopen winter met geen verwarming. Buren zouden alvast de leegstand kunnen bevestigen. Daarnaast heeft de onderbuurvrouw ook al opgemerkt dat ze merkt dat ze harder moest verwarmen. Er is dus geen enkele mogelijkheid dat die cijfers kloppen.

De fout ligt aan incorrect geplaatste buisjes door de gespecialiseerde firma vorige zomer (2010). Na de plaatsing -ik was niet aanwezig- viel me op dat de buisjes al ver onder nul stonden. Bij plaatsing stond de vloeistof al 7-8 streepjes onder de nul positie in zomer 2010. Ter illustratie, deze buisjes verdampen gedurende een volledige winter bij een werkende radiator ongeveer 8-9 streepjes.

Na mijn vaststelling heb ik vorige zomer 2010 direct contact opgenomen met syndicus. Hierbij had ik bezwaren bij deze buisjes. Na lang aandringen heeft de syndicus toch de gespecialiseerde firma overhaald om langs te komen. Deze firma zag in de al legere buisjes geen probleem. Mijn fout is geweest om deze firma te geloven.

Het meest gelijkende onderwerp uit dit forum is http://www.juridischforum.be/forum/view ... =caloribel
Hierbij was de firma caloribel. Dit is niet in mijn geval.

Is de weg idd. om een advocaat onder de arm te nemen en naar de vrederechter te stappen? Hoeveel kost zoiets? Welke bewijzen zijn nodig om te tonen dat er een fout is gebeurd. Op briefwisseling na & mijn klacht naar syndicus heeft niemand de exacte startpositie van die buisjes neergeschreven.

Ivm toekomstige problemen voorkomen: wat kan ik doen als die firma deze zomer weer buisjes niet op nul plaatst & geen problemen ziet?

Alvast bedankt

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
JohnD
Berichten: 3584

#2 , 17 jul 2011 19:32

Concreet: volgens de afrekening heeft ons appartement van afgelopen winter (zomer 2010 tot nu) 1.5 keer meer verbruikt dan de andere appartementen.
Zoiets is perfect mogelijk. U kan en mag uw verbruik nooit vergelijken met dat van andere bewoners. U kan dat zeker niet als argument ter verdediging gaan gebruiken omdat het gewoonweg geen steek houd. Ter illustratie: met een gewoon bewoond appartement verbruikte ik het eerste jaar de helft minder dan de vorige bewonere. Het jaar daarop was dat zelfs gedaald naar 1/3 van dat wat de vorige bewoner verbruikte op een jaar.
De fout ligt aan incorrect geplaatste buisjes door de gespecialiseerde firma vorige zomer (2010). Na de plaatsing -ik was niet aanwezig- viel me op dat de buisjes al ver onder nul stonden. Bij plaatsing stond de vloeistof al 7-8 streepjes onder de nul positie in zomer 2010.
U had dat onmiddellijk aan de firma die de buisjes plaatste dienen te melden (per AS en met een kopij naar uw sindicus), zoals ik nu idd. zie dat u correct gemeld heeft. Daar deze reeds in de zomer geplaatst worden kan er dan bij hen zeker geen vermoeden van fraude zijn.
Ter illustratie, deze buisjes verdampen gedurende een volledige winter bij een werkende radiator ongeveer 8-9 streepjes.
Hangt van de grootte van de radiator af, want de graad-verdeling wijzigt in funktie van de radiator. De buisjes zijn wel hetzelfde.
Na mijn vaststelling heb ik vorige zomer 2010 direct contact opgenomen met syndicus. Hierbij had ik bezwaren bij deze buisjes. Na lang aandringen heeft de syndicus toch de gespecialiseerde firma overhaald om langs te komen. Deze firma zag in de al legere buisjes geen probleem. Mijn fout is geweest om deze firma te geloven.
Bedoeld u als ik het goed begrijp dat ze niet vervangen werden ? In feite restte u dan niets anders dan een deurwaarder te contacteren om die vaststelling te laten doen. De kans is echter biezonder klein dat u die kosten ooit voor een rechtbank kan recupereren.
Is de weg idd. om een advocaat onder de arm te nemen en naar de vrederechter te stappen? Hoeveel kost zoiets? Welke bewijzen zijn nodig om te tonen dat er een fout is gebeurd. Op briefwisseling na & mijn klacht naar syndicus heeft niemand de exacte startpositie van die buisjes neergeschreven. Ivm toekomstige problemen voorkomen: wat kan ik doen als die firma deze zomer weer buisjes niet op nul plaatst & geen problemen ziet?
Ik raad u aan altijd aanwezig te zijn op het ogenblik dat die buisjes vervangen worden, en zelfs op voorhand de stand per radiator te noteren. Qua procederen dient u te overwegen of het de moeite loont en rekening houdende met wat ik hierbij aanvul.
Ik heb die vorige post waar u nr. verwijsde even vlug doorgenomen.en sla achterover van de uitspraak van die vrederechter die doodnormaal durft beweren dat het de huurder is die de bewijslast moet geven dat een afrekening onjuist is. Dat is in felle contradictie met BW art 1728 ter en het doodgewoon negeren van dat bedoeld artikel. Maar ja hij kan dus doen wat hij wil die vrederechter. Ben je niet akkoord kan je maar in beroep gaan. Ik bedoel dat ik hoop dat u nooit met zo iemand te doen krijgt.
Buiten de politiek correcte krijtlijnen durven denken is per definitie reactionair. Kortom, kritisch nadenken is rechts geworden. Dat is niet echt een compliment voor links" : Mia Doornaert in De Standaard

Reclame

Terug naar “Andere”