Hoe bouwovertreding aanpakken ?

tommy.g
Topic Starter
Berichten: 1

Hoe bouwovertreding aanpakken ?

#1 , 24 mar 2008 10:17

Een bouwvergunning was afgeleverd voor de bouw van een 10-tal woningen onder voorwaarde dat het oud gebouwencomplex dat er zich op de grond bevond volledig afgebroken zou worden. De bouwpromotor had enkel maar het gedeelte afgebroken waar deze huizen op zouden gebouwd worden en na deze werken zou hij de rest van de gebouwen met de grond gelijk maken.

Nu na meer dan 5 jaar dat de huizen gebouwd zijn staat een groot gedeelte van deze gebouwen er nog, aangezien de bouwpromotor geprobeerd heeft via verschillende wegen (gemeente, provincie en uiteindelijk nationaal) om voor deze grond een verkavelingsaanvraag in te dienen.

Zijn aanvragen zijn uiteindelijk allemaal afgewezen en dit blijft dus landbouwgrond.
Deze gebouwen blokkeren een prachtig uitzicht op de achterliggende uitzichten en wij zouden deze zou snel mogelijk afgebroken zien.

Wat zouden de mogelijkheden zijn om de bouwpromotor dit te laten uitvoeren ?

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 25 mar 2008 09:51

U kan klacht neerleggen bij de gemeente en bij de provinciale/gewestelijke stedenbouwkundige ambtenaar/inspecteur.

Art.1383.Ieder is aansprakelijk niet alleen voor de schade welke hij door zijn daad, maar ook voor die welke hij door zijn nalatigheid of door zijn onvoorzichtigheid heeft veroorzaakt.(Burgerlijk Wetboek).

‘Deze gebouwen blokkeren een prachtig uitzicht op de achterliggende uitzichten’ houdt in dat u schade lijdt door het nalaten van de bouwpromotor.

Bij stilzitten van de stedenbouwkundige overheden kan u de bouwpromotor dus dagvaarden ter veroordeling tot schadevergoeding en herstel in natura(=afbraak).

Ga volledigheidshalve naar (geconsolideerde wetgeving) onder Belgisch Staatsblad in http://just.fgov.be .Klik voor WetBOEKEN in de balk achter ’Juridische aard’ op het omgekeerd driehoekje uiterst rechts.

Reclame

Terug naar “Andere”