Verhuur opslagruimte

Katrien_vo
Topic Starter
Berichten: 3

Verhuur opslagruimte

#1 , 09 apr 2015 12:03

Dag allemaal. Wij verhuren opslagruimtes, maar ik zou de contracten willen aanpassen na miserie met 1 van onze huurders. Heeft iemand enig idee waar ik terechtkan ivm wetgeving daaromtrent? Zo zou ik een einde willen stellen aan het huurcontract van 1 van de huurders aangezien wij de asbestdaken gaan renoveren. Onze huurder weigert mee te werken aangezien hij zegt dat dat voor hem niet nodig is en hij beweert een mondelinge overeenkomst te hebben gemaakt met de vorige eigenaar (ik heb die zogenaamde bijlage niet bij de contracten zitten dus geen idee of dat ook wel zo is), maar dat maakt mijn zaak niet uit. Het dak van de verdere loodsen is aan vervanging toe, dringend (lekt), dus ik wil de asbest eraf halen en ecopanelen leggen, maar ik moet beginnen bij zijn loods.
Soit, een lang verhaal kort ; waar kan ik degelijke modelcontracten en wetgeving vinden omtrent het verhuren van loodsen? Geen garageboxen, de opp gaat van 45m² tot 180m² dus het zijn echt wel loodsen. Alvast hartelijk dank! :)

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
j.demoor
Berichten: 10360

#2 , 11 apr 2015 10:44

De huur van de opslagruimtes voldoet niet aan de vereisten inzake Woninghuur (=art.1 Woninghuurwet 20 februari 1991),noch aan deze inzake Handelshuur (=art.1 Handelshuurwet 30 april 1951) en is dus een huurovereenkomst van gemeen recht(= art.1736,1737 Burgerlijk Wetboek).

“Art.1736.Onverminderd het bepaalde in artikel 1758, wordt de voor onbepaalde duur gesloten huurovereenkomst geacht te zijn aangegaan per maand. De overeenkomst kan slechts worden beëindigd met inachtneming van een opzeggingstermijn van een maand. Art.1737Indien de huur bij geschrift is aangegaan, eindigt zij van rechtswege wanneer de bepaalde tijd verstreken is, zonder dat een opzegging is vereist.”(Burgerlijk Wetboek).

Art.1724.Indien het verhuurde goed gedurende de huurtijd dringende herstellingen nodig heeft, die niet tot na het eindigen van de huur kunnen worden uitgesteld, moet de huurder die gedogen, welke ongemakken hem daardoor ook mochten worden veroorzaakt, en al zou hij gedurende de herstellingen het genot van een gedeelte van het verhuurde goed moeten derven. Indien echter die herstellingen langer dan veertig dagen duren, wordt de huurprijs verminderd naar evenredigheid van de tijd en van het gedeelte van het verhuurde goed waarvan hij het genot heeft moeten derven. Indien de herstellingen van dien aard zijn dat hetgeen noodzakelijk is voor de huisvesting van de huurder en van zijn gezin, daardoor onbewoonbaar wordt, kan hij de huur doen ontbinden.”(Burgerlijk Wetboek).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Reclame

Terug naar “Handelspraktijken”