Pagina 1 van 1

slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 02:09
door MaLuK
Beste,

een kennis die uit een niet EEG land komt wenst hier een slagerij te beginnen,
Hij heeft in zijn land van origene wel als slager dienst gedaan, wat moet hij vervullen om als zelfstandig deze beroep te kunnen uitoefenen?
Hij bezit geen attesten, doch alleen een paspoort waaruit blijkt dat hij zijn beoep als slager heeft uitgeoefend in zijn land van origene.
Nu is de vraag kan hij met deze een vestiginsattest aanvragen als slager ?

bij voorbaat dank.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 08:11
door denlowie
Als hij 5 jaar praktijk kan bewijzen is dit voldoende.

Ga naar een ondernemingsloket en zij zullen je de juiste inlichtingen geven, moets het een EEG land zijn moestje een eeg verklaring in het land van herkomst aanvragen, voor een niet EEG land weet ik niet wat de procedure is, dus het ondernemingsloket.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 12:09
door Franciscus
Diploma moet hier erkend worden.
Om enig idee te geven een kennis van mij heeft een universitair diploma van Brasilia en dat is niet erkend - zelfs haal middelbare school diploma was niet erkend ...ondertussen is dat toch in orde gekomen.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 13:01
door denlowie
Diploma moet hier erkend worden.

U heeft geen diploma nodig voor Slager-spekslagerij dus beenhouwerij, enkel bewijzen van 5 jaar beroepspraktijk, voor de het bedrijfsbeheer is dit wel anders !

Net het zelfde voor een warme bakker.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 23:05
door Franciscus
http://economie.fgov.be/nl/onderneminge ... N0jb2OLe1E" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 12 feb 2015 23:20
door LeenW
Mss ook even vermelden dat de wetten van de voedselinspectie in Belgiê vrij streng zijn vergeleken met de rest van de wereld.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 13 feb 2015 08:13
door denlowie
Naar wat ik hier lees is het zelfs maar 3 jaar praktijkervaring, vroeger was dit 5 jaar, ze zijn nu slimmer dan vroeger zeker?

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 13 feb 2015 09:09
door Tope
Advies en begeleiding voor startende ondernemers: http://www.projectazo.be/" onclick="window.open(this.href);return false;

AZO, allochtone zelfstandige ondernemers voor de allochtone prestarter
contactpersoon fatma.cosar@stebo.be 0488 751 448
OF vanessa.becker@stebo.be

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 22 feb 2015 22:38
door MaLuK
Hoi,

Ik wil jullie bedanken voor jullie toelichting, en heb nog een vraag......,
ik vernam dat er een ander weg bestaat om als vleesverkoper aan de slag te gaan,
weliswaar zonder vestigingsattest en zonder voorkennis,
Nu lees ik op ;
http://www.ikwilstarten.be/voorbereiden ... rgunningen" onclick="window.open(this.href);return false;
dat men voorverpakt vers of diepgevroren vlees, voor het verhandelen
van vlees van wild, gevogelte en lagomorfen (konijn en haas) geen vergunning vereist wordt.
Wat moet ik hieruit verstaan?
Mag de voorverpakt vlees uit de verpakking gehaald worden en deze in de koeltoonbank gezet worden
voor verkoop, indien ja mag deze dan ook verwerkt/gesneden worden (b.v.) biefstuk, gehakt en worst?

nogmaals dank.

Re: slagerij diploma

Geplaatst: 23 feb 2015 08:45
door denlowie
Mag de voorverpakt vlees uit de verpakking gehaald worden en deze in de koeltoonbank gezet worden
voor verkoop, indien ja mag deze dan ook verwerkt/gesneden worden (b.v.) biefstuk, gehakt en worst?

nogmaals dank.
NEEN.

Iedereen mag voorverpakt vlees verkopen zoals in de supermarkt.

Maar je mag deze verpakking niet openen omdat je daar geen vergunning voor heeft van Beenhouwer-spekslager.

Als de verpakking geopend word doe je een bewerking en dit mag dus niet zonder de vereiste vergunning.