Pagina 1 van 1

Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 20 jul 2015 15:50
door skabalie
Hi,
ik weet niet, of dit hier juist is, mijn excuses als het verkeerd staat.
Ik ben gevraagd van iemand, met wat je rekening moet houden, als je een mobiele frituur wilt starten?
doel:
1. Het opdienen van frieten in plastiek bakjes of punt zakken
2. het normale of minimaal aanbod van vlees, dit zijnde, frikandel, viandel, brochette's en die dingen.
3. Misschien ook een bicky burger en bicky rib en wrap.
4. Frisdrank in blikken. (zijn er extra zaken nodig, bij het verkopen van gewoon bier in blik?)
5. Met een vervoersmiddel rondrijden, die mag.
Wat heb je eigenlijk allemaal nodig? startkapitaal, vergunningen, diplomma's, etc etc.
Waarschijnlijk, als je op verplaatsing gaat, naar openbare plaatsen, je ook de nodige aanvragen moet doen, betalen etc.
Wie kan hierover iets kwijt, of een link.
Alvast bedankt.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel fri

Geplaatst: 20 jul 2015 15:59
door denlowie
1/ de meeste in Vlaanderen zijn in plastiek of kartonnen bakjes, karton slorp het vet op, plastiek niet dus iets vettiger frieten, puntzakken is in Limburg en die nemen ook zeer goed het vet op.
2/normaal aanbod, is toch een 35 soorten hoor !

3/vraagt iets meer werk

4/Bier mag men enkel verkopen wanneer er eten is besteld , dus tegelijk bij je frieten en niet apart.

5/kan als men in het bezit is van leurkaart.

6/ wat heb je nodig enkel een attest van bedrijfsbeheer, en een aanvraag bij ht voedselagentschap, en BTW nummer aanvragen bij het ondernemingsloket.

Het geen diploma nodig.

Witte kassa niet nodig als je de forfait(btw) heeft en dus minder dan 16 zitplaatsen heeft.

Heb je nog vragen? ik heb meer dan 35 jaar ervaring in de frituur wereld weliswaar als leverancier..

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel fri

Geplaatst: 20 jul 2015 16:41
door skabalie
Misschien kunnen er wel zaken gedaan worden, maar weet niet, waar hij zich zou vestigen.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel fri

Geplaatst: 20 jul 2015 19:16
door denlowie

maar weet niet, waar hij zich zou vestigen.
De markt voor frituren is aan het verzadigen, door de komst van de pita's en de pizza zaken, die had je 10 jaar geleden nog niet, nu heeft ieder buurt een pizza en een pita zaak.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 13:04
door sloeberken
Als je niet vertrouwd ben met een frituur, en zeker zoals u het ziet, dan kun je beter een bestaande zaak overnemen.
Plaatsen zoeken en krijgen zal enorm moeilijk zijn, en zeker voor een mobiele frituur.
Onbekende plaatsen waar je niet kan inschatten voor u stock.
Verdiensten zijn niet meer van die aard, en winsten zeer beperkt.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 14:23
door denlowie
Wat die overnames betreft, er zitten kappers op de weg nl de frituur chinezen, gisteren is er nog één overgelaten zonder eigendom enkel een barak die niet wettelijk is door het te laag plafond, voor de slordige prijs van 190.000€ aan een frietchinees, eer je dit terug verdiend heb zal je al een paar uur moeten werken hebben.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 15:42
door jef007
Lowie, dat van die 16 zitplaatsen bestaat niet meer.
Bij de invoering van het GKS systeem is de situatie als volgt :
vanaf 10% verbruik ter plaatse===GKS installeren
serveren van broodjes ed STEEDS BTW ontvangstbewijs te geven ( niet frituurniche)

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 16:17
door denlowie
Lowie, dat van die 16 zitplaatsen bestaat niet meer.
Bij de invoering van het GKS systeem is de situatie als volgt :
vanaf 10% verbruik ter plaatse===GKS installeren
serveren van broodjes ed STEEDS BTW ontvangstbewijs te geven ( niet frituurniche)

Dank u voor deze inlichting, ik was nog met het oud systeem mee, daar ik (zoon) nog geen enkele klant heeft met een GKS, Die BTW ontvangbewijs vervalt toch met het nieuw systeem, en ik denk nu dat we de eerste klant een GKS zal hebben, nl die frietchinees die gisteren, en die vandaag voor eigen rekening is begonnen, en die heeft veel meer dan 10% ter plaatse verbruik.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 18:20
door jef007
het btw ontvangstbewijs vervalt niet, het moet uitgeschreven worden in horecazaken die minder dan 10% verbruik ter plaatse hebben.
Die dus geen GKS dienen te installeren

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 01 aug 2015 19:33
door denlowie
het btw ontvangstbewijs vervalt niet, het moet uitgeschreven worden in horecazaken die minder dan 10% verbruik ter plaatse hebben.
Die dus geen GKS dienen te installeren
Maar daar valt dan de frituur niet onder als ze minder dan 16 zitplaatsen hebben en geen vennootschap zijn en de forfait hebben.

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 02 aug 2015 17:44
door jef007
de norm is nu : meer 10% verbruik ter plaatse ===GKS Kassa
minder dan 10% verbruik ter plaatse === btw bon uitschrijven voor verbruik ter plaatse, zowel voor vennootschappen als eenmanszaken etccc

Re: Met wat moet je rekening houden bij opstarten mobiel frituur

Geplaatst: 02 aug 2015 18:17
door denlowie
Ik heb het ondertussen reeds opgezocht en ja alles draait rond de 10% regel.