Beste forumleden
Situatie : een jaar geleden hebben we een GCV opgestart. Wij deden dit in bijberoep , maar vinden nu geen tijd om de activiteit verder te zetten. We hebben vrijstelling van sociale bijdragen en hebben geen schulden. Momenteel staat er nog 50 euro op de rekening, we waren een dienstverlenend bedrijf en hebben alle formaliteiten betaalt (belastingen, btw,...).
We hebben een Algemene vergadering gehouden , iedereen stemde om de activiteit stop te zetten. We hebben hier een verslag van gemaakt, in het verslag staat de staat van passiva en activa : activa is die 50 euro, passiva= 0) . In het verslag staat ook dat er geen vereffenaar is aangeduid, locatie van de boeken en afsluitingsdatum. Dus we komen in aanmerking van de voorwaarden van vereffening in 1 akte geloof ik.
Vervolgens de documenten ingevuld om in te dienen bij de rechtbank ( formulier 1 en formulier 2) . Alles ondertekend en het verslag van de algemene vergadering en bewijs van betaling bijgestoken.
Nu meermaals naar de rechtbank geweest en telkens terug gestuurd. Het was niet volledig telkens opnieuw. We moesten de vereffeningsprocedure volgen volgens Artikel-108-van-de-wet-van-25-april-2014-. Dus die voorwaarden waaraan de vereffening moet voldoen en waar we volgens mij voor in aanmerking komen. Heb een accountant gecontacteerd maar vraagt 500 euro, en dat kunnen we niet betalen. Dus ja , mijn vraag is nu wat de rechtbank juist wilt? Wat is die vereffeningsprocedure en hoe gaat dat concreet in zijn werk? Iemand een stappenplan?
Groet
Tom