Klacht ingediend bij stafhouder

LUCW
Topic Starter
Berichten: 13

Klacht ingediend bij stafhouder

#1 , 03 sep 2015 15:04

Wij hebben meermaals een aangetekend schrijven gericht naar de stafhouder.Bij ons ging het over een kwestie van overdracht aandelen bij verkoop van handelszaak.De kandidaat kopers moesten ons nog een behoorlijke som geld betalen , uitspraak door rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen (2006) en nadien door hof van beroep(2010) te Antwerpen. Er diende eigendom (onroerendgoed) verkocht te worden om ons te kunnen betalen.Door meermaals de notaris en gerechtsdeurwaarderskantoor te contacteren op vraag wanneer onze vordering zou betaald worden kregen wij van de notaris te horen,dit is enkele weken geleden gestort op rekening van de deurwaarder.Met de deurwaarder contact opgenomen en die zei de som is enkele weken geleden gestort op derden rekening van uw advocaat!!Wij werden door onze eigen advocaat hierover niet ingelicht.Een derdenrekening wordt gebruikt om op korte termijn gelden door te storten..Niet gebeurd bij ons. Klacht ingediend bij stafhouder onze advocaat had een bedrag van ongeveer € 36.000 ingehouden voor zijn ereloon enz... Wij konden hiermede niet akkoord gaan,de som was veel te veel!!! Nu is dit conflict voor een scheidsgerecht gekomen en hebben wij recent een arbitrale uitspraak bekomen waarbij onze ex advocaat ons nog de som moet betalen van € 17.000 !!!
Maar nu blijkt dat er geen motivatie is opgenomen in onze arbitrale uitspraak , met als gevolg dat tegenpartij de nietigheid wil bekomen van de arbitrale beslissing. En dan gaan wij Art.1717,§6 laten toepassen (is opgenomen in de nieuwe Arbitragewet van 24 Juni 2013) Dan vraag je af hoe is het mogelijk dat 3 scheidsrechters (advocaten) vergeten een motivatie toe te voegen in een arbitrale uitspraak!!!Het voorzien van een motivatie is toch een elementaire verplichting voor elk rechtsprekend orgaan. Wij hopen in de toekomst niet meer met advocaten of dergelijks geconfronteerd te worden.
Art.1717,§6 Ger.Wb ik citeer: De rechtbank van eerste aanleg kan,wanneer zij een vordering tot vernietiging van een arbitrale uitspraak krijgt,desgevallend,op vordering van een partij,de vernietigingsprocedure opschorten gedurende een door haar bepaalde termijn om aan het scheidsgerecht de mogelijkheid te geven de arbitrageprocedure te hervatten of iedere andere maatregel te nemen die het van aard acht om de gronden van vernietiging weg te werken.
Dit wil ik dat mijn huidige advocaat wil toepassen,om zo onze vordering te kunnen bekomen..Afwachten maar.....

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
denlowie
Berichten: 15979
Juridisch actief: Nee

#2 , 16 sep 2015 12:34

na 2 jaar en 7 maanden zal het wel opgelost zijn zeker ?
Als er één deur dicht gaat, gaat er een andere open.

LUCW
Topic Starter
Berichten: 13

#3 , 04 nov 2015 14:13

Op 21-09-2015 is ons dossier kort behandeld geweest voor de Rechtbank van eerste aanleg te Antwerpen in Kamer AB10 inleidingskamer.
De rechter aldaar heeft toen geen beslissing en of uitspraak gedaan,maar heeft een andere datum en kamer medegedeeld waar ons dossier verder zou behandeld worden. Dit was op 30-10-2015 in Kamer AB2 de advocaten hebben toen hun pleidooi gegeven,en het resultaat dienen wij af te wachten,normaal in de maand November 2015 zouden wij en onze advocaat het resultaat bekomen.Om de nietigheid van onze arbitrale uitspraak te voorkomen dient de rechter Art.1717,§6 Ger.Wb toe te passen.Om alsnog een motivatie toe te voegen aan onze arbitrale uitspraak.

Reclame

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”