procedure bewaar beslag

koekebakker
Topic Starter
Berichten: 2

procedure bewaar beslag

#1 , 08 sep 2010 18:43

Beste,

Ik ben al 9 maand bezig om mijn auto die mijn ex in beslag heeft laten nemen terug te krijgen, nu gaat dit naar verluid nog eens negen maanden duren.
De wagen staat ingeschreven op mijn naam de tax is betaald en staat op mijn naam en er is een koopovereenkomst door haar geschreven en door beide getekend.
De wagen is in beslag genomen door het tonen van een faktuur die op haar naam staat maar met een datum van voor de koopovereenkomst, en bankafschriften van haar.
De koopovereenkomst is nooit getoond geweest bij de rechter net als de inschrijving en tax.
Nu is mijn vraag wat kan ik nu nog doen om mijn wagen zo snel mogelijk terug te krijgen, kort geding of iets dergelijks. en kan ik de schade van waardevermindering en dergelijke verhalen.
Als ik het gerecht op z'n beloop zou laten is mijn wagen dadelijk 18 maanden ouder en staat al die tijd in bewaring, waar hij ook niet mooier van wordt.

Wie heeft de oplossing ???

Winston
Juridisch actief: Ja
Regio: België

Een juridische oplossing. Voor elk probleem, voor iedereen!

Benieuwd naar jouw juridische opties? Winston begeleidt jou aan de geschikte oplossing. Klik hier om jouw situatie te beschrijven en we nemen binnen de 24 uur met jou contact op voor persoonlijke begeleiding
roharro
Berichten: 13438
Juridisch actief: Ja
Locatie: Plopsaland

#2 , 08 sep 2010 18:46

Wat bedoelt u met "een koopovereenkomst door haar geschreven "?
Waarom is de wagen in beslag genomen? Door wie?
Kunt u bewijzen dat u de wagen gekocht en BETAALD hebt?
Iedere wijze uil is ooit een uilskuiken geweest.

koekebakker
Topic Starter
Berichten: 2

#3 , 08 sep 2010 19:28

De koopovereenkomst dat ik de wagen van haar gekocht heb. voor de duidelijkheid, zei had de wagen gekocht in het buitenland en ik heb hem na een week door omstandigheden overgenomen. en ja de bewijzen heb ik, maar deze heeft de rechter dus nooit gezien.

Reclame

j.demoor
Berichten: 10360

#4 , 10 sep 2010 10:46

“Art.2279.Met betrekking tot roerende goederen geldt het bezit als titel...”.(Burgerlijk Wetboek). Ook een auto is een ‘roerend goed’

“Art.1413.Iedere schuldeiser kan in spoedeisende gevallen aan de rechter toelating vragen om op de voor beslag vatbare goederen van zijn schuldenaar bewarend beslag te leggen.Art.1414.Elk vonnis, zelfs al is het niet uitvoerbaar niettegenstaande verzet of hoger beroep, geldt als toelating om bewarend beslag te leggen voor de uitgesproken veroordelingen, tenzij anders is beslist.Art.1415.Verlof om bewarend beslag te leggen mag niet worden verleend dan wegens een schuldvordering die zeker en opeisbaar is, en die vaststaande is of vatbaar voor een voorlopige raming. Bewarend beslag kan geschieden tot zekerheid van een schuldvordering inzake te vervallen periodieke inkomsten, wanneer de vereffening daarvan gevaar loopt.”(Ger.W.= Gerechtelijk Wetboek).

‘De wagen is in beslag genomen door het tonen van een faktuur die op haar naam staat’ houdt mijns inziens in dat het om bewarend beslag gaat op grond van voornoemd art.1413.Onderzoek daartoe zorgvuldig de rechterlijke beslissing.

“Art.1419.Tegen de beschikking waarbij toelating tot bewarend beslag wordt verleend...staat voorziening open, zoals bepaald in de artikelen 1031 tot 1034 van dit wetboek...”(Ger.W.).

“Art.1031.Hoger beroep tegen de beschikking... wordt binnen een maand na de kennisgeving ingesteld bij een verzoekschrift dat voldoet aan de bepalingen van artikel 1026 en wordt neergelegd op de griffie van het gerecht in hoger beroep;”(Ger.W.).

Is voornoemde termijn niet verstreken teken dan hoger beroep aan op grond van de niet overgelegde koopovereenkomst.

Is die termijn wel verstreken dan geldt : “Art.1425.Buiten het geval van schorsing, bedoeld in artikel 1493, geldt bewarend beslag gedurende drie jaren met ingang van de dagtekening van de beschikking...”(Ger.W.).
Ga naar Belgische wetgeving in JUSTEL-databanken van Belgisch Staatsblad. Klik voor WetBOEKEN achter ’Juridische aard’. Op afkondigingsdatum vindt u de overige akten. Inzake FEDERALE fiscale wetgeving zie http://www.fisconetplus.be/

Terug naar “Procedure, Spelers & Instellingen”