Pagina 1 van 1

wie aanklagen ?

Geplaatst: 27 jan 2009 20:28
door Renson
Hallo !


Nu niet dat het mijn bedoeling is om dit te doen hoor , maar ben hier toch wel eens benieuwd naar.

Een ambtenaar pleegt tijdens zijn werk een zware inbreuk op de privacy van een andere persoon die hij niet kent .

Kan men dan de ambtenaar persoonlijk aanklagen ?
Of wordt de werkgever automatisch aangeklaagd daar de ambtenaar aan het werk was ?
Wat indien de ambtenaar de opgelegde regels van de werkgever niet gerespecteerd heeft ?

Geplaatst: 29 jan 2009 10:04
door j.demoor
“Art.35.Elke partij kan de overeenkomst zonder opzegging of vóór het verstrijken van de termijn beëindigen om een dringende reden die aan het oordeel van de rechter wordt overgelaten en onverminderd alle eventuele schadeloosstellingen. Onder dringende reden wordt verstaan de ernstige tekortkoming die elke professionele samenwerking tussen de werkgever en de werknemer onmiddellijk en definitief onmogelijk maakt...”(3 JULI 1978. - Wet betreffende de arbeidsovereenkomsten).

‘Vereist is niet dat de ernstige tekortkoming die een dringende reden vormt...geen daad uit het privéleven van de werknemer betreft‘(Cass. 9 maart 1987,R.W. 1987-88,258-260).

“Art.51.§ 1. De werknemer die werkloos is of wordt wegens omstandigheden afhankelijk van zijn wil kan uitgesloten worden van het genot van de uitkeringen...Onder "werkloosheid wegens omstandigheden afhankelijk van de wil van de werknemer " wordt verstaan :...2° het ontslag dat het redelijke gevolg is van een foutieve houding van de werknemer...”(25 NOVEMBER 1991. - Koninklijk besluit houdende de werkloosheidsreglementering).

Geplaatst: 29 jan 2009 18:49
door Franciscus
sommige ambtenaren kunnen aan gevoelige gegevens komen het misbruik hiervan wordt zwaarder gestraft ( zowel strafrechterlijk als tuchtrechterlijk)

...pleegt een zware inbreuk op de privacy ??? van een persoon die hij niet kent ???

wat is het misdrijf --- wat heeft hij gedaan??? is er een onderliggend misdrijf - is het een zware fout ---

Geplaatst: 31 jan 2009 19:46
door Renson
Even vermelden dat ik in mijn bericht bedoelde dat ik een buitenstaander ben ( dus niet met die ambtenaar samen werk ) maar er wel bij moet zijn voor sommige formaliteieten .

Geplaatst: 02 feb 2009 17:29
door Franciscus
als u zich niet goed voelt bij de gedragingen van die ambtenaar kan u altijd bij zijn chef - directeur terecht met uw wrevel

U kan ook terecht bij de ombudsdienst van die dienst van de overheid of gemeente

Daar zal men u graag verder helpen - misbruik kan niet en moet gestopt worden -- maar samen met de ombudsdienst kan u dan eens bekijken wat het is en hoe er best opgetreden kan worden