Pagina 1 van 1

hoe ver mag een advocaat gaan?

Geplaatst: 15 nov 2010 13:16
door paverli
Geachte heer,

Voor de verdeling van de erfenis van de ouders werd door de rechter een notaris aangesteld.
Telkens de datum voor bijeenkomst nadert stelt om beurt een advocaat de bijeenkomst weer uit.
Op die manier verdienen zij een goede boterham, om de 3 maanden krijg ik een gepeperde rekening, en het te verdelen geld blijft netjes bij de notaris staan.Deze situatie duurt nu reeds meer dan een jaar.Op die manier verdienen allen een dikke boterham, en betaal ik alles, want het geld brengt nagenoeg niets op bij die notaris, en de waarde devalueert heel snel wanneer men de intentie heeft met de erfenis een woning te kopen.
Kan ik iets ondernemen om de zaken te laten vooruitgaan?
Tot nog toe heeft de advocaat enkel de zaak laten uitstellen. Bovendien verwacht hij nu ook nog eens 15% van de waarde van de erfenis als ereloon. Kan dat zomaar?
Ben ik verplicht een advocaat voor verdeling te hebben, of mag ik alleen handelen?

dank bij voorbaat

Re: hoe ver mag een advocaat gaan?

Geplaatst: 15 nov 2010 15:10
door spijker
Advocaat bedanken voor bewezen diensten en een andere zoeken.

Re: hoe ver mag een advocaat gaan?

Geplaatst: 15 nov 2010 15:21
door Lightning
We kennen natuurlijk de context niet, maar als u enige erfgenaam bent of er is geen onenigheid met de andere erfgenamen, zie ik geen redenen waarom er niet tot verdeling zou kunnen overgegaan worden.

Re: hoe ver mag een advocaat gaan?

Geplaatst: 15 nov 2010 20:56
door Creatief
1. Om tot een vereffening-verdeling te kunnen komen bij de gerechtelijke notarissen moeten ALLE partijen akkoord gaan.
2. Jullie zijn met meerdere erfgenamen en waarschijnlijk ook met 2 of 3 advocaten: om deze mensen geplaatst te krijgen op een vrij moment vraagt wel om een beetje organisaite en tijd.
3. Aangezien je de vereffening-verdeling aanhanging hebt gemaatk bij de rechtbank, zal je, denk ik, moeilijk verder kunnen varen zonder advocaat.
4. Het is aan jou om de beslissing te nemen een ander advocaat aan te stellen, maar dan begint weer je verhaal van vanaf het begin: de nieuwe advocaat moet immers weer alles bestuderen.
5. Dat je een ereloon van 15 % moet betalen, hier kan je niet onderuit: vermoedelijk is dat contractueel vastegestel. Ofwel kies je voor een uurloon ofwel voor x % op de erfenis.
6. Wie zegt dat alle partijen akkoord gaan met de vereffening-verdeling? Het is goed mogelijk dat één partij niet akkoord gaat en de vereffening-verdeling verder afgehandeld wordt door de Rechtbank van Eerste Aanleg, waarbij de rechter de uitspraak doet.
7. Het geld bij de gerechtelijke notaris staat daar niet intrestloos.