Pagina 1 van 1

Tussenvonnis rechtbank van 1ste aanleg

Geplaatst: 17 jun 2011 09:21
door Glennboy
In een geschil over een lening waarbij de tegenpartij zijn handtekening betwist heeft de rechter een schriftdeskundige aangesteld. Nu blijkt de eiseres (dus niet de betwister van de handtekening) de provisie(1000 Euro) voor de deskundige te moeten betalen. Is dit normaal? En wat moet de eiseres doen indien zij niet in de mogelijkheid is deze provisie te betalen (klein pensioentje)?

Re: Tussenvonnis rechtbank van 1ste aanleg

Geplaatst: 17 jun 2011 12:45
door Kali
De meest gerede partij dient normaal de deskundige te provisionneren ...
Indien dit niet mogelijk was hadden deze argumenten dienen voorgebracht te worden bij de rechter, de rechter heeft beslist, zonder provisie zal de deskundige niet starten...

Re: Tussenvonnis rechtbank van 1ste aanleg

Geplaatst: 17 jun 2011 12:55
door Glennboy
ik ben niet zo thuis in die woordenschat die men gebruikt :wat bedoel je meest gerede partij? Er is door de rechter nooit gesproken over het betalen van enige provisie. Bedoel je dat alles stopt wanneer de provisie niet wordt betaald?

Re: Tussenvonnis rechtbank van 1ste aanleg

Geplaatst: 17 jun 2011 18:29
door scorpioen
Eisende partij moet bewijzen dat de handtekening van de tegenpartij is. Als eisende partij de deskundige niet provisioneert zal er geen deskundig verslag zijn, en bewijst eisende partij niet dat de handtekening van de tegenpartij is en zal de rechter de vordering ongegrond verklaren.

Pro deo aanvragen voor het deskundig onderzoek?