Pagina 1 van 1
kluis openen voor overlijden
Geplaatst: 23 feb 2016 19:58
door tom79
Kan 1 (of meerdere) kinderen de kluis van de ouder (voor het overlijden) openen als zij in het bezit zijn van de sleutel en de code? Of is hiervoor een volmacht nodig?
Mijn grootmoeder is terminaal ziek. Er is al jaren onenigheid in de familie en nu blijkt dat 1 van de kinderen in het bezit is van de sleutel van de kluis en ook de code kent.
Kunnen wij voorkomen dat kind x de kluis leeghaalt voor het overlijden ?
Re: kluis openen voor overlijden
Geplaatst: 23 feb 2016 20:14
door jefke007
Als die een vomacht heeft kan die die leegmaken.
Wel eventueel de bank verwitigen dat zij ZEKER in het register laten registeren dat een bepaalde persoon zich daar in de kofferzaal heeft aangemeld ( normaal moeten zij telkens een register laten tekenen, maar soms wordt dit door de bank verwaarloosd).
Als je later na het overlijden kan BEWIJZEN dat bepaalde zaken zijn verdwenen kan je eisen dat ze terug in het nalatenschap komen. Dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Als het een "slimmerik" is, opent die op zijn eigen naam een bankkluis en datn heeft die geen volmacht nodig om in de kofferzaal t e komen , en dan kan je in de praktijk al raden wat er gaat gebeuren
Re: kluis openen voor overlijden
Geplaatst: 23 feb 2016 20:16
door roharro
Indien die persoon ook een kluis heeft in dezelfde kofferzaal dan is dat een koud kunstje.
Re: kluis openen voor overlijden
Geplaatst: 23 feb 2016 20:23
door jefke007
Misschien dat je dat belastingen kan verwittigen dat je verwacht dat er zoiets gaat gebeuren, met wat geluk laten zij de koffer dan verzegelen voor het overlijden. Het is tenslotte ook in het belang van de fiscus.
Na het overlijden moet het altijd verzegeld worden.
Re: kluis openen voor overlijden
Geplaatst: 24 feb 2016 20:45
door basejumper
Jefke,
Geloof je nu werkelijk dat de fiscus een kluis van een nog levende huurder gaat blokkeren? En op welke basis gaat dat dan wel gebeuren? Dat gebeurt enkel bij een bewarend beslag vanwege de fiscus indien zij zelf een vordering hebben. En dat gebeurt omzeggens nooit.... Want als ze al bewarend beslag leggen is dat doorgaans op rekeningen.