#6 , 09 okt 2010 06:22
Dag Veerle,
Even mijn ervaring hierover. Ik heb dit zelf meegemaakt als slachtoffer. Ik ben als slachtoffer ook op het spoor gekomen van 7 andere slachtoffers: goederen aangekoct via internet maar niet geleverd.
Iedereen van deze slachtoffers heeft klacht ingediend bij zijn plaatselijk politiekantoor.
Aangezien onze 'dader' woonachtig was in het Gentse, zijn deze PV's ook allemaal doorgestuurd naar Gent.
In mei dit jaar is deze zaak voor de correctionele rechtbank voorgekomen.
Van alle slachtoffers, was ik de enige die zich aldaar burgerlijke partij had gesteld.
De rest van de slachtoffers zijn niet komen opdagen om wille van?: geen tijd, te weinig geld verloren, ....
Uiteindelijk is onze dader (die ook blanco strafblad had) veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk en het verplicht in therapie gaan bij een psycholoog of psychiater gedurende 6 maanden.
Hij moet mij de volledige som terug betalen van het artikel dat ik bij hem had gekocht maar niet geleverd heb gekregen (vermeerderd met de interesten vanaf de datum dat ik het betaald heb aan hem) en 150 euro 'achternaloopkosten'.
Dus normaal gezien worden al deze klachten wel samen gebundeld en verstuurd naar het parket van de Pdk waar jullie wonen.
Mijn dader heeft na het vonnis contact opgenomen met mij (via zijn advocaat) om te vragen of ik akkoord was met een afbetalingsplan van 10 euro per maand aangezien de dader niet meer kon afbetalen. Hier ben ik dan ook mee akkoord gegaan.
Wat betreft het domicilie-adres: sommige OCMW's nemen al wel eens mensen aan die een leefloon krijgen en deze mensen kunnen hun adres dan tijdelijk op het OCMW zetten.
Doch ik heb al wel gehoord dat niet elk OCMW dat toelaat.
Misschien moet je dat eens navragen. Dat zou een mogelijkheid zijn totdat de collectieve schuldbemiddeling geregeld is.
Want als hij zijn adres bij jullie ouders zet, zal ook daar de deurwaarders mogen langskomen en dat zou natuurlijk nog pijnlijker zijn.
Alvast veel sterkte!